Ο (μοιραίος) Κόρμπιν καθ’ οδόν για… πελάτης της Τερέζα Μέι

Μάνος Οικονομίδης
Posted on April 20, 2017, 5:42 pm

 

[email protected]

Όσοι έχουν συμμετάσχει στην αρχιτεκτονική προετοιμασία και το τρέξιμο μιας προεκλογικής καμπάνιας, θα σας το επιβεβαιώσουν χωρίς… συστολές. Μια εκλογική μάχη αποτελεί, κατά ένα μεγάλο μέρος, κούρσα συγκριτικών επιλογών, κυρίως μεταξύ προσώπων, καθώς (δυστυχώς) η πάλη των ιδεών φαντάζει στην εποχή της κρίσης εξαιρετικά ρομαντική ως παράμετρος.

Εκκινώντας από την παραπάνω αφετηρία, είναι τουλάχιστον προφανές ότι ο (μοιραίος για τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη) Τζέρεμι Κόρμπιν, βρίσκεται καθ’ οδόν για… πελάτης της Τερέζα Μέι. Οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν φυσικά και όλους τους προηγούμενους μήνες ότι ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος υστερούσε δραματικά έναντι της άχρωμης και αφόρητα συνηθισμένης επικεφαλής των Τόρις, η δημοσκόπηση της YouGov ωστόσο, ήρθε να δώσει… άλλη διάσταση στο πρόβλημα.

Διαφορά 24%. Και μάλιστα double score, με το Συντηρητικό Κόμμα να βρίσκεται στο 48% και τους Εργατικούς στο 24%. Όσο δε τσαλακωμένες ως προς την αξιοπιστία τους κι αν είναι οι δημοσκοπήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, δεν έχουν σχέση με τις… χαριτωμένες μετρήσεις στην Ελλάδα. Που φλερτάρουν με μια θέση στην Ιστορία ως προς τη… χαζοχαρούμενη διάσταση των αποτελεσμάτων τους.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν λοιπόν, φαντάζει εξαιρετικά “λίγος”. Τόσο “λίγος”, ώστε ακόμη και η Τερέζα Μέι να φαντάζει μπροστά του πολιτικό μέγεθος πρώτου βεληνεκούς. Με τη Μεγάλη Βρετανία να πληρώνει το (βαρύ) τίμημα της απουσίας αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης διακυβέρνησης. Και την Ευρώπη να μελαγχολεί…

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας