Ο Μιτ Ρόμνεϊ εξηγεί στους Δημοκρατικούς τι πρέπει να κάνουν, για να μην… επανεκλεγεί ο Τραμπ το 2020

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on June 08, 2018, 2:55 pm
1 sec

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Το 2016, ψήφισε για Πρόεδρο των ΗΠΑ… τη γυναίκα του, παρόλο φυσικά που δεν ήταν υποψήφια.

Πριν αλλά και μετά, μέχρι και σήμερα, ο Μιτ Ρόμνεϊ παραμένει εσωκομματικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος αποξενώνει τον εαυτό του από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο πάλαι ποτέ Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης πραγματοποιεί συγκεντρώσεις πολιτικών πυρήνων στη Γιούτα, καθώς διεκδικεί μια θέση στη Γερουσία των ΗΠΑ, στις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου του 2018, με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Λευκό Οίκο να προσπαθούν να τον… τσαλακώσουν, όσο μπορούν.

Σε μια από αυτές τις συγκεντρώσεις, ο Μιτ Ρόμνεϊ φέρεται να παραδέχτηκε ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο δεν θα έχει αντίπαλο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ενόψει του 2020, αλλά πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα να επανεκλεγεί στην Προεδρία.

Η παραδοχή του Ρόμνεϊ ωστόσο, έχει… πονηρό περιεχόμενο. Ο πολιτικός που το 2012 έχασε από τον Μπαράκ Ομπάμα την Προεδρία των ΗΠΑ, στέλνει ένα παράλληλο μήνυμα στους Δημοκρατικούς, για το τι πρέπει να κάνουν, προκειμένου να μην ξαναχάσουν τον Λευκό Οίκο το 2020.

Σύμφωνα με τη συλλογιστική Ρόμνεϊ, αν το Δημοκρατικό Κόμμα επιλέξει απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ κάποιον υποψήφιο με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, θα χάσει την εκλογή. Κάποιον σαν τον… Μπέρνι Σάντερς, δηλαδή.

Ενώ, στην περίπτωση που επιλέξει κάποιον περισσότερο συστημικό υποψήφιο, δηλαδή το… αντίθετο του Τραμπ, προφανώς και οι Δημοκρατικοί θα επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο. Κάποιον σαν τον… Τζο Μπάιντεν, δηλαδή.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής