Ο Μητσοτάκης καλλιεργεί το προφίλ της “εναλλακτικής λύσης”

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on July 12, 2016, 10:21 am
0 secs
Screen Shot 2016-07-12 at 10.19.06 AM

Η στρατηγική στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να οικοδομήσει με συνέπεια το προφίλ της αξιόπιστης “εναλλακτικής λύσης” για τη διακυβέρνηση του τόπου, ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Ισραήλ, και τις θεσμικές επαφές που είχε.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει κρύψει ότι… περιμένει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ανά πάσα στιγμή. Μπορεί η βασική εκτίμησή του να “δείχνει” την άνοιξη του 2017 ως επικρατέστερο χρόνο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, δεν εφησυχάζει ωστόσο, και επιδιώκει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών στις κάλπες.

Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να χαράξει ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και να προβληθεί ως το… ακριβώς αντίθετο του σημερινού ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου.

Κι αν σε, εσωτερικό επίπεδο, κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων με τις στοχευμένες περιοδείες και επισκέψεις που πραγματοποιεί στο σύνολο της χώρας, σε διεθνές επίπεδο η έντονη κινητικότητα την οποία αναπτύσσει, δείχνει ότι έχει βρει την κατάλληλη οδό για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και δανειστών της Ελλάδας.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής