Ο Μητσοτάκης θα ευχόταν να είχε… “10 (σαν τη) Ζαχαράκη”

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on April 03, 2018, 1:04 pm
2 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η επικοινωνία είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής. Αν το δοχείο… δεν είναι κενό, έχεις πληθυντικά περισσότερες πιθανότητες να το “ντύσεις” με ενδιαφέρον περιτύλιγμα και να αποκομίσεις έτσι τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη, στην όσμωση με την αυστηρή κρίση της κοινωνίας.

Ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία είχε… ιστορικά μικροθεματάκια στον τομέα της επικοινωνίας. Δεν εστίασε ποτέ ουσιαστικά σε αυτόν, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να διαμορφώσει ένα αξιόλογο φυτώριο στελεχών που, προϊόντος του χρόνου θα διευκόλυναν τη διάχυση των πολιτικών μηνυμάτων της μητέρας-παράταξης της Κεντροδεξιάς.

Γι’ αυτό άλλωστε, όσες φορές στο παρελθόν αλλά και σήμερα, οι εκάστοτε αρχηγοί της παράταξης προχώρησαν σε “μεταγραφές” στελεχών από άλλους χώρους ή από την ελεύθερη αγορά, η δουλειά έγινε με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιανουάριο του 2015, προσπάθησε να αλλάξει τη συγκεκριμένη κακοδαιμονία. Και να αναδείξει καινούρια στελέχη, που θα μπορούσαν να εικονοποιήσουν την “αλλαγή εποχής” την οποία ο ίδιος πρεσβεύει και κομίζει.

Οι περισσότερες επιλογές δεν του βγήκαν, Ειδικά στελέχη από τις νεώτερες γενιές, αποδείχτηκαν… νεόγεροι, με ανατροφοδοτούμενη φθορά εικόνας και πολιτικού λόγου, που περισσότερο παραπέμπουν σε πολιτικούς συνταξιούχους, με περίσσευμα ξύλινου λόγου, παρά αιφνιδιάζουν θετικά και γοητεύουν.

Η Σοφία Ζαχαράκη αποτελεί εξαίρεση. Το έδειξε και με την παρουσία της στην εκπομπή “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο. Με λόγο νηφάλιο, μεστό και κατανοητό, επιβεβαίωσε ότι μπορείς να ασκήσεις την πιο σφοδρή πολιτική κριτική, χωρίς να λαϊκίζεις. Χωρίς να θυμίζεις… “γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ”. Χωρίς να διολισθαίνεις σε επίπεδο… τσιρίδας υστερίας.

Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν μπορούσε να σεργιανίσει κανείς, θα έβλεπε και θα άκουγε τη φράση: Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η πολιτική ζωή του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αν είχε “10 (σαν τη) Ζαχαράκη”.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής