Ο Μεϊμαράκης και η “πολιτική μνήμη” της Κεντροδεξιάς για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 20, 2017, 4:17 pm
0 secs

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η πρόσθετη πολιτική χρησιμότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την Κεντροδεξιά, όπως αποτυπώθηκε και με την ατυχή υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στην αναμέτρηση του 2015-2016, είχε την ταυτότητα του ανθρώπινου στοιχείου.

Ο πάλαι ποτέ Πρόεδρος της Βουλής, ανήκει στους συνεπείς μαχητές της παράταξης, που δεν δίστασε να προσφέρει από κάθε πόστο και αξίωμα, ανεξαρτήτου συγκυρίας. Κάπως έτσι, έχτισε σχέσεις ζωής σχεδόν με το “όλον” της Κεντροδεξιάς, σχέσεις ανθρώπινες που προσπερνούν με πείσμα την εικόνα και φτάνουν στην ουσία.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα προσέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την παρουσία του στο 40ημερο Μνημόσυνο για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Τον επιστήμονα, φίλο, συμμαχητή, καθώς ο εκλιπών ποινικολόγος ανδρώθηκε πολιτικά στον χώρο της Κεντροδεξιάς, και ήταν πάντα εκεί, βάζοντας πλάτη στα δύσκολα, ακόμη και όταν η παράταξη, ή μάλλον ορισμένοι “περαστικοί”, τον πλήγωναν.

Σε αντίθεση με άλλους, που… δεν θεώρησαν σκόπιμο να δώσουν το παρών στο Μνημόσυνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ή μερικούς που είδαν την παρουσία τους ως ευκαιρία για… χειραψίες, χαμόγελα και δημόσιες σχέσεις, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τίμησε την πολιτική μνήμη της Κεντροδεξιάς για ένα δικό της παιδί.

Συμμετείχε σιωπηλώς στο πένθος της οικογένειας. Που ήταν και δική του…

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής