Ο Μεϊμαράκης δεν θα… αποστρατευτεί στο Επικρατείας

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on July 31, 2017, 6:44 am

Το τελευταίο διάστημα, οι σχετικές φήμες στο εσωτερικό και… πίσω από τις κουρτίνες, ήρθαν να ενταθούν. Όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο μιας φημολογούμενης “εγκάρδιας συνεννόησης” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα αποχωρήσει από τη Β’ Αθηνών, και θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τα σχετικά σενάρια, μια τέτοια εξέλιξη, θα σηματοδοτούσε την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο ηγεσίας, και την ίδια στιγμή θα διευκόλυνε την περπατησιά στενών συνεργατών του σημερινού προέδρου της ΝΔ στη Β’ Αθηνών, εκεί όπου η μάχη κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Ειδικά για κάποιον που δοκιμάζεται για πρώτη φορά.

Η συναντίληψη των δυο ανδρών για το μέλλον της παράταξης, και φυσικά της χώρας, φαίνεται όντως να κυριαρχεί εσχάτως στη μεταξύ τους σχέση.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν σκοπεύει να… αποστρατευτεί, αποδεχόμενος την τιμητική πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί το 48% της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας που τον προτίμησε αντί του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να μην το αγκάλιασε ποτέ ως “ομαδάρχης”, μετά τη μοιραία 10η Ιανουαρίου του 2015 και την εσωκομματική εκλογή, γνωρίζει ωστόσο καλά, όντας… παλιός στις εσωκομματικές ζυμώσεις, ότι δεν μπορεί να φτάσει και στο… άλλο άκρο.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος