Λ. Καλλιανιώτης: Ο Μεϊμαράκης άργησε (πολύ) να “επιστρέψει”…

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on June 30, 2016, 1:00 pm

meimarakis28
Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα… μοναχισμού, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προχώρησε πριν από μερικές εβδομάδες σε αιφνιδιαστική, δημόσια παρέμβαση για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, με άρθρο του στην εφημερίδα “Real News” του Νίκου Χατζηνικολάου. Και λίγες ώρες αργότερα, μοίρασε δήλωση για τον τραγικό θάνατο της Βρετανίδας βουλευτού, για να ακολουθήσουν αντίστοιχες δημόσιες παρεμβάσεις του για μια σειρά από ζητήματα αιχμής, με κορυφαίο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, και εκείνο στις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας.

Ο άλλοτε μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και μεγάλος ηττημένος της εσωκομματικής κάλπης της 10ης Ιανουαρίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνει έτσι να εγκαταλείπει τον προσωπικό και πολιτικό απομονωτισμό των τελευταίων μηνών, και να διεκδικεί το δικαίωμά του να παρεμβαίνει στην πολιτική επικαιρότητα.

Το timing είναι λανθασμένο. Όπως και η στρατηγική στόχευση. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άργησε πολύ να “επιστρέψει”. Και στο διάστημα που προηγήθηκε, το διάστημα που πάλευε με τους “δαίμονες”, και το επιτελείο του αδυνατούσε να χαράξει μια ρεαλιστική στρατηγική πολιτικής επιβίωσης, άλλαξαν πολλά σε σχέση με τις ισορροπίες που του χάρισαν 48% στην εσωκομματική κάλπη της 10ης Ιανουαρίου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν μπορεί σήμερα να ξαναπιάσει το νήμα με εκείνη την κοινωνική βάση, την οποία συνθέτει κατά πλειοψηφία το καραμανλικό στοιχείο της Κεντροδεξιάς. Δεν μπορεί να την εκφράσει. Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν κάτι διαφορετικό. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να σηκώσουν τόξα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη στιγμή που ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να διαμορφώσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, για να διεκδικήσει την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Ο πάλαι ποτέ Πρόεδρος της Βουλής γνωρίζει μετά από τόσα χρόνια, ότι το timing στην πολιτική είναι εξίσου σημαντικό με την ουσία. Με το περιεχόμενό της. Και όλα αυτά χάθηκαν για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος