Ο “μεθυσμένος” Ντάισελμπλουμ, το Twitter και η “παιδική χαρά” της Ευρώπης

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on March 22, 2017, 7:15 am

Ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι το Twitter δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πέσει κάτω. Οι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ περί του… πού ξόδευαν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου τα χρήματα που τους έδινε ο Βορράς, δηλδή… στο αλκοόλ και τις γυναίκες, επέτρεψαν στο πλέον “εγκεφαλικό” από τα social media να κάνει… κατάθεση ψυχής, για τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup.

Πέραν αυτού ωστόσο, οι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ αποδεικνύουν και κάτι ακόμη, πιο σοβαρό: Πόσο… μη σοβαρή είναι η σημερινή πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την οποία η “Monde” είχε περιγράψει ως… παιδική χαρά.

Ο Ολλανδός πολιτικός, λες και ήταν… μεθυσμένος, επέλεξε να απευθυνθεί στο θυμικό του ευρωπαϊκού Βορρά, και να απομακρυνθεί έτσι από την πραγματικότητα, αλλά και τις δικές του ευθύνες.

Τις ευθύνες μιας ευρωπαϊκής ελίτ που δυσκολεύεται μέχρι και σήμερα να αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις και το περιεχόμενο της διαρκούς κρίσης των τελευταίων ετών. Και κατά συνέπεια, δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την υπέρβασή της.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος