Ο… μαρτυριάρης Πούτιν και το πανηγύρι στο Twitter για τη “ρωσική δραχμή”

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on October 14, 2016, 6:58 am
screen-shot-2016-10-14-at-6-56-18-am

Ένα καλό και αποτελεσματικό μοντέλο κατανόησης της πραγματικότητας, σήμερα που η κρίση έχει χειροτερέψει, αντί τα πράγματα να βελτιωθούν, είναι ο παλμός των social media.

Βασικά, του Twitter, που είναι περισσότερο “εγκεφαλικό”, πολιτικό και στοχευμένο, σε σχέση με το φλύαρο και πλαδαρό Facebook, καθώς και τα υπόλοιπα κοινωνικά μέσα, τα οποία προσφέρονται κατά κύριο λόγο για… κουτσομπολιό και οφθαλμόλουτρο.

Στο Twitter λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ χορεύει. Και ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη περισσότερο. Με… διαρκή θύματα τους πολιτικούς αντιπάλους του, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και εσχάτως τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φαίνεται ωστόσο ότι, η παραπάνω ισορροπία δυνάμεων αρχίζει να αλλάζει. Να διαφοροποιείται. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να γίνονται… μονόπρακτα επιθεώρησης, πίσω φυσικά από την οποία κρύβεται σκληρή κριτική, ίσως και πολιτική απόρριψη.

Χθες, στο περιθώριο της αποκάλυψης του Φρανσουά Ολάντ για τη συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, και την παρέμβαση του Λευκού Οίκου δια του Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να συνθηκολογήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη… 17ωρη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, στο Twitter στήθηκε πανηγύρι.

Για τον… μαρτυριάρη Πούτιν, τη… ρωσκή δραχμή και μια σειρά ακόμη από χαριτωμένα περιστατικά και σχόλια. Ενδεικτικά όλα τα παραπάνω της αρχής ενός τέλους. Έστω κι αν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα και ασφάλεια εκτίμησης, πότε θα έρθει ο… επίλογος του τέλους αυτού.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος