Ο Μακρόν ζήτησε την 9η του Μπετόβεν, η Μέρκελ έβαλε… Κάρμινα Μπουράνα

Μάνος Οικονομίδης
Posted on May 16, 2017, 4:25 pm
13 secs

 

[email protected]

 

Ο μικρός με την όμορφη… μαμά, που θα έλεγε και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επέστρεψε στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία, εμφανώς προβληματισμένος.

Πήραμε τη ζωή μας λάθος, αγαπητέ Εμανουέλ, θα του έλεγε κάποιος σύμβουλός του με πολιτικό υπόβαθρο, καθώς η πρώτη συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τη φυσική ηγέτιδα της Ευρώπης, Άνγκελα Μέρκελ, πήγε όπως… περίμεναν όλοι.

Ο φωτογενής Γάλλος νέος Πρόεδρος φόρεσε το χαμόγελο που τον έκανε διάσημο, και η κυρία που… τραγουδάει τελευταία, τον προσγείωσε ανώμαλα, εξηγώντας του ότι το status quo που η ίδια διαμόρφωσε και επέβαλε στην Ενωμένη Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, μετατρέποντας σε… συμπλήρωμα τον Νικολά Σαρκοζί, και πολύ περισσότερο τον ολίγιστο Φρανσουά Ολάντ, δεν θα διαφοροποιηθεί στο εγγύς μέλλον. Βασικά, δεν θα διαφοροποιηθεί ούτε… αργότερα.

Κάπως έτσι, η επανάσταση του… χαριτωμένου ολοκληρώθηκε, προτού ακόμη ξεκινήσει. Για το να θέσουμε περιγραφικά: Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να ακουστεί και πάλι η “Ωδή στη Χαρά” του Μπετόβεν, η 9η Συμφωνία που αποτελεί ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ο ίδιος προτίμησε το βράδυ της εκλογής του στα Ηλύσια Πεδία.

Η Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο, δεν του έκανε το χατίρι. Και προτίμησε… Κάρμινα Μπουράνα. Θυμάστε… Του Ανδρέα (Παπανδρέου). Που περιγράφει σκληρές καταστάσεις. Από τον Μεσαίωνα στη σημερινή Ευρώπη.

 

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας