Ο ΜακΚέιν συνεχίζει την… εξέγερση κατά του Τραμπ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on September 02, 2017, 5:45 pm
1 sec

Ο Γερουσιαστής της Αριζόνα Τζον ΜακΚέιν, ήταν από εκείνους τους Ρεπουμπλικανούς που… δεν λύγισαν απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ακόμη και μετά την εκλογή του τελευταίου στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Ήρωας πολέμου, υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο το 2008, και πάνω από όλα εξαιρετικά σεβαστός στο σύνολο της πολιτικής ζωής των ΗΠΑ, ο έμπειρος Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών ήταν εκείνος που, πριν από μερικούς μήνες, μπλόκαρε με την ψήφο του την προσπάθεια του κόμματός του να καταργήσει το Obamacare.

Σήμερα, και ενώ δίνει ακόμη μια μάχη ζωής, μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο, ο Τζον ΜακΚέιν θυμίζει ότι στις ΗΠΑ… λειτουργούν οι Θεσμοί.

“Το Κογκρέσο δεν υποτάσσεται στον Πρόεδρο. Όπως φυσικά ούτε ο Πρόεδρος υποτάσσεται στο Κογκρέσο. Το ζήτημα είναι να βρίσκουμε πάντα την κατάλληλη ισορροπία. Ίσως σήμερα τα πράγματα να είναι λίγο πιο δύσκολα, δεν ανησυχώ ωστόσο”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος συνεχίζεται να αμφισβητεί δημοσίως κεντρικές επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος