Ο Μάικ Πενς παραμένει… διαθέσιμος για το 2020 (αν χρειαστεί να αποσυρθεί ο Τραμπ)

Μάνος Οικονομίδης
Posted on February 15, 2018, 11:40 am
2 secs

 

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

Η γενιά μας, δεν θα ζήσει (λογικά) μια επανάληψη του Watergate, με τον Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του Ρίτσαρντ Νίξον, και τον Λευκό Οίκο να αποχαιρετά τον εκλεγμένο ένοικό του, λόγω ενός μεγάλου σκανδάλου, με αφορμή την αναζήτηση του τι πραγματικά συνέβη με τη θρυλούμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ωστόσο, η σχετική αμφιβολία υπάρχει. Άλλωστε, η μέχρι σήμερα θητεία του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ότι, ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ισορροπεί διαρκώς σε τεντωμένο σχοινί. Κάποια στιγμή, όλα τα σχοινιά λυγίζουν στο βάρος που καλούνται να σηκώσουν.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο ανάλυσης, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν διαρκώς στο μυαλό τους το ενδεχόμενο, έστω και όχι τόσο πιθανό, να χρειαστεί το 2020 να διεκδικήσουν εκ νέου τον Λευκό Οίκο, με κάποιον άλλο υποψήφιο, και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το κόμμα που ίδρυσε ο Αβραάμ Λίνκολν στρέφεται περίπου αυθόρμητα στον σημερινό Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Όχι επειδή είναι χαρισματικός ή φωτογενής. Αλλά επειδή, ο πρώην Κυβερνήτης της Ιντιάνα έχει επιδείξει μέχρι σήμερα αρετές μετριοπάθειας και σύνθεσης, που εκ των πραγμάτων θα χρειαστούν για ένα πληγωμένο κόμμα, στην τελική ευθεία για μια τόσο μεγάλη αναμέτρηση όπως είναι οι προεδρικές εκλογές.

Ο Μάικ Πενς προετοιμάζεται, έστω ψυχολογικά, για το ενδεχόμενο αυτό, Όσο μη πιθανό και αν φαντάζει. Κάτι που επιβεβαιώνεται από την έντονη κινητικότητα την οποία ήδη αναπτύσσει, με φόντο τις επικείμενες Ενδιάμεσες Εκλογές για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και για τις τοπικές αναμετρήσεις, σε επίπεδο Κυβερνήτη.

Στα παρασκήνια της Ουάσινγκτον, διαπιστώνουν με έμφαση ότι ο Μάικς Πενς… χτίζει το στρατό του. Με τη σύμφωνη γνώμη του Ντόναλντ Τραμπ. Προφανώς… δια παν ενδεχόμενο.

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας