Ο Μάικ Πενς ετοιμάζεται να γίνει… Ντικ Τσέινι. Δηλαδή, να… κάνει κουμάντο στις ΗΠΑ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on January 05, 2017, 7:58 pm

Η 20η Ιανουαρίου και η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ πλησιάζει… καλπάζοντας, οι περισσότεροι ψαγμένοι πολιτικοί αναλυτές στην Αμερική ωστόσο, στέκονται στην αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία για την υπερδύναμη, που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Και αφορά φυσικά στη μετεξέλιξη του Μάικ Πενς σε… Ντικ Τσέινι, ώστε να κάνει επί της ουσίας κουμάντο στον Λευκό Οίκο, επί Προεδρίας Τραμπ, ακριβώς όπως έκανε ο Ντικ Τσέινι στην 8ετη θητεία του Τζορτζ Μπους του νεώτερου. Από το αξίωμα του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Ο πρώην Κυβερνήτης της Ιντιάνα, που με τη θεσμική παρουσία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κατάφερε να καθησυχάσει τους φόβους αρκετών Ρεπουμπλικανών, έχει πιάσει… ήδη δουλειά. Και με διαρκείς επαφές που πραγματοποιεί με Ρεπουμπλικανούς της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, διαμορφώνει παράλληλους πυλώνες εξουσίας, δια… παν ενδεχόμενο.

Τις ομοιότητες στον μελλοντικό ρόλο του Μάικ Πενς και εκείνον του Ντικ Τσέινι είχαν σπεύσει να εντοπίσουν αρκετοί, από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ τον επέλεξε ως ταίρι του, και υποψήφιο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Και ο έμπειρος πολιτικος, είναι… καθ’ οδόν για να τους δικαιώσει.

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος