Ο Κυριάκος χτίζει σταδιακά τη “δική του” Νέα Δημοκρατία

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 25, 2016, 10:26 am
Screen Shot 2016-08-25 at 10.23.53 AM

Η επιλογή δυο αναπληρωτών εκπροσώπων Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει διπλή αφετηρία ανάγνωσης. Αφενός, επιβεβαιώνει ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνωρίζει καλά να ελίσσεται σε επίπεδο τακτικής, επιλέγοντας το “κούρεμα” του Γιώργου Κουμουτσάκου, αντί για την άμεση αντικατάστασή του, όπως έκανε και με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, όταν κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αφετέρου, και αυτό είναι το πλέον σημαντικό, δείχνει την στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να χτίσει τη “δική του” Νέα Δημοκρατία. Προωθώντας νέα στελέχη, φρέσκα πρόσωπα, με αλλαγή γενιάς και νοοτροπίας, και αξιοποίηση της ευρύτερης συμμαχίας που τον στήριξε στην εσωκομματική μάχη του περασμένου χειμώνα.

Η Σοφία Ζαχαράκη, για παράδειγμα, υπήρξε μέλος της ομάδας του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην προεκλογική καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τον στήριξε σε κρίσιμες στιγμές, όταν πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα κατάφερνε καν να περάσει στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Κυρανάκης βρέθηκε στο παρελθόν κοντά στον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο Αντώνης Σαμαράς τον ανέδειξε, ο ίδιος ωστόσο έδωσε τη μάχη των εσωκομματικών εκλογών δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και απέναντι σε παλιούς “συντρόφους” από την ομάδα Παπαμιμίκου αλλά και τους σαμαρικούς, που στήριξαν Τζιτζικώστα και Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να επισπεύσει τις εξελίξεις. Και να μην αφήσει τη Νέα Δημοκρατία να φθείρεται άλλο, με φιγούρες του παρελθόντος στην πρώτη γραμμή, αλλά ούτε και να χάνει ο ίδιος τη δυναμική του προσωπικού, πολιτικού κεφαλαίου του.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος