Ο Κυριάκος σκέφτεται την Όλγα για Γραμματέα της ΝΔ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 05, 2017, 7:19 pm
2 secs

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Άρωμα γυναίκας φαίνεται ότι θα έχει και η θέση του άτυπου Νο2 της Νέας Δημοκρατίας, μετά το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να προβάλλει παρασκηνιακά ως το απόλυτο φαβορί για το αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού, που αναδείχτηκε δυο φορές πρώτη στην Α’ Αθηνών, επικρατώντας το 2012 του Δημήτρη Αβραμόπουλου, και το 2015 της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι το πιο δημοφιλές στέλεχος της Κεντροδεξιάς τα τελευταία χρόνια, με απήχηση πέραν των παραδοσιακών ορίων της γαλάζιας παράταξης.

Προερχόμενη από τη γενιά των 40άρηδων, η Όλγα Κεφαλογιάννη κατάφερε να ισορροπήσει μεταξύ “όλων των φυλών” της Νέας Δημοκρατίας. Προερχόμενη από το καραμανλικό στρατόπεδο, στηρίχτηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και στήριξε με τη σειρά της τον πρώην πρωθυπουργό στα δύσκολα χρόνια 2012-2015, ενώ στην εσωκομματική εκλογή απέφυγε να πάρει ευθέως θέση, άνθρωποί της ωστόσο βρέθηκαν πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, την καμπάνια του οποίου συνέδραμαν.

Στο Συνέδριο του Δεκεμβρίου, η αλλαγή Γραμματέα ήταν δεδομένη, και μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον Λευτέρη Αυγενάκη “κλείδωσε”. Για λόγους τακτικού χειρισμού ωστόσο, όλοι κατανοούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα… παίξει καθυστέρηση για τις εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι τότε.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναμένεται να εκλεγεί πανηγυρικά, και ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο, ενώ όσοι γνωρίζουν το πώς λειτουργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζουν με έμφαση ότι η κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως άλλωστε και η Μαρία Σπυράκη ως νέα εκπρόσωπος Τύπου, βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο πολιτικό υπόδειγμα που ο ίδιος ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θέλει να προωθήσει.

Αξίζει επιπροσθέτως να σημειωθεί ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Μαρία Σπυράκη διατηρούν άριστες σχέσεις από τις ευρωεκλογές του 2014, όταν η τότε υπουργός Τουρισμού είχε βοηθήσει ουσιαστικά και με καθοριστικό αποτέλεσμα την καμπάνια της πρώην δημοσιογράφου του Mega, που την οδήγησε τελικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής