Ο Κυριάκος βλέπει την εξουσία να έρχεται…

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on July 20, 2016, 11:07 am
Screen Shot 2016-07-20 at 11.01.10 AM

Θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας; Η λογική και οι πιθανότητες είναι με το μέρος του, ειδικά αν… σκάψει κανείς στα αντίστοιχα ιστορικά προηγούμενα.

Με την εξαίρεση του Ευάγγελου Αβέρωφ και του Μιλτιάδη Έβερτ, όλοι οι υπόλοιποι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, έκαναν την αυτονόητη πολιτική μετάβαση, από το αξίωμα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε εκείνο του Πρωθυπουργού.

Πολύ περισσότερο σήμερα, μετά από μια εξαετία διαρκούς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, η Ελλάδα δείχνει να έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό αποτύπωμα πολιτικής ηγεσίας. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίζει το χαρτί του ρεαλιστή και μεταρρυθμιστή. Εκείνου που θα σκοτώσει το τέρας του λαϊκισμού, το οποίου… σκοτώνει εδώ και δεκαετίες το εθνικό μέλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν βλέπει την εξουσία να έρχεται. Και προετοιμάζεται καταλλήλως. Το ερώτημα είναι… πότε θα συμβεί η αλλαγή σκυτάλης στη διακυβέρνηση του τόπου, και κάτω από ποιούς όρους. Έτσι ώστε η πρωθυπουργία Μητσοτάκη να μην είναι “παρένθεση”, όπως η αντίστοιχη θητεία του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος