Ο Κουφοντίνας (και πάλι) ανάμεσά μας, για να συνεχίσει τα… φροντιστήρια (σε όσους ενδιαφέρονται)

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on February 08, 2018, 8:15 am
1 sec

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η έννοια της Δικαιοσύνης είναι πάντοτε σχετική. Ακόμη και η πιστή εφαρμογή των νόμων, εγείρει ζητήματα ηθικής φύσεως, όταν βλέπεις έναν αμετανόητο δολοφόνο να κυκλοφορεί και πάλι ανάμεσά μας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας απολαμβάνει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες τη μεγαλοψυχία της Δημοκρατίας, με διήμερη άδεια, ως διαρκή προσβολή στη μνήμη όσων εκτέλεσε ο ίδιος, εκείνων στη δολοφονία των οποίων συμμετείχε ως εγκέφαλος-καθοδηγητής, των συγγενών των θυμάτων, της ίδια της Δημοκρατίας, της ίδιας της Δικαιοσύνης, ως προς την ατελή διάσταση της εφαρμογής της.

Ο “φαρμοκοχέρης” της συμμορίας που λεγόταν “17 Νοέμβρη”, και για δεκαετίες επηρέαζε τη διαμόρφωση του δημοσίου βίου, με αμιγώς πολιτικού περιεχομένου δολοφονίες, είτε τα θύματα ήταν πολιτικοί, είτε επιχειρηματίες, είτε εκδότες, απολαμβάνει μια πρόνοια, η επίκληση της οποίας αγγίζει τα όρια του συναισθηματικού, ηθικού και νομολογιακού παραλογισμού.

Ας είναι. Η παράπλευρη παράμετρος αυτής της δικονομικής ανορθογραφίας, αφορά στη μεγάλη ευκαιρία που προσφέρεται στον Δημήτρη Κουφοντίνα, στον… ελεύθερο χρόνο του, να συνεχίζει τα… φροντιστήρια, για όσους επιθυμούν να πάρουν την σκυτάλη από τον ίδιο. Είτε επιχειρησιακά, είτε σε επίπεδο ιδεολογικής πλάνης.

Από τις στιγμές που η Δημοκρατία μας δοκιμάζεται. Και προκαλεί θλίψη…

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος