Ο Κουτσούμπας εξηγεί γιατί η ΝΔ έχει τόσο μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on April 11, 2017, 9:49 am
1 sec

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις ότι μπορεί να διαβάζει τα πολιτικά δεδομένα και τις εξελίξεις πολύ ευκολότερα από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Κάτι που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, με δεδομένη την ιστορικότητα… δογματισμού του εκάστοτε ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Απ’ την άλλη βέβαια, και η Αλέκα Παπαρήγα είχε… τον τρόπο της, να οσφραίνεται τα υπόγεια ρεύματα της κοινωνίας, και να τα διαβάζει σωστά.

Μιλώντας στην εκπομπή “Focus” της ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Και είπε αυτό που… ψιθυρίζουν όλοι οι δημοσκόποι, όταν μελετούν τα ευρήματα των μετρήσεων του τελευταίου διαστήματος.

Ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση εισπράττει ψήφο αντίδρασης και καταδίκης του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι θετική ψήφο στη βάση της δικής της πολιτικής πρότασης.

Φυσικά, αυτή την πραγματικότητα βιώνουμε έντονα στα χρόνια των Μνημονίων. Η εκάστοτε κυβέρνηση καταδικάζεται για τα πεπραγμένα της, ψηφίζεται ως… αντικαταστάτρια η αμέσως επόμενη πολιτική δύναμη, για να βιώσει και εκείνη με τη σειρά της μετά από λίγο χρόνο το αντίστοιχο συναίσθημα πολιτικής καταδίκης.

Γι’ αυτό και το μεγάλο στοίχημα για ένα κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ήταν να κερδίσει τη θετική ψήφο των πολιτών, αντί να περιοριστεί στο… ανάθεμα προς την αντίστοιχη κυβέρνηση. Γιατί η οργή και ο θυμός, εκπνέουν πάνω στην κάλπη. Και στη συνέχεια, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και για τη νέα κυβέρνηση.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος