Ο “κληρονόμος” του Ρόμπερτ Κένεντι, μπορεί να… απαλλάξει την Αμερική από τον Τραμπ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on May 31, 2018, 1:06 pm
3 secs

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Την Αμερική μπορεί να την… αντιπαθίσει κανείς για συνωστισμό από λόγους.

Όχι όμως για την προσήλωση της “μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο” στους θεσμούς.

Σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη, δεν είναι τόσο εφαρμόσιμη η διάκριση των εξουσιών και η ισότητα όλων απέναντι στον νόμο.

Με αφορμή τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Τζεφ Σέσιονς, επαναλαμβάνοντας ότι, θα ευχόταν να μην τον είχε επιλέξει εξαρχής για το αξίωμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Ο Τζεφ Σέσιονς έχει αποστασιοποιηθεί από τη ρητορική του Λευκού Οίκου περί “κυνηγιού μαγισσών”, αναφορικά με την έρευνα του Ειδικού Συμβούλου του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, για την πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Έχει αποκρούσει τις πιέσεις Τραμπ να… ξηλώσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, και πληρώνει ανά διαστήματα το τίμημα σφοδρών επιθέσεων, από το Οβάλ Γραφείο και από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τη νέα επίθεση λοιπόν, τα social media στέκονται και πάλι στο πλευρό του Τζεφ Σέσιονς. Και αναρωτιούνται αν, το αξίωμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, κουβαλάει μια προίκα ηθικής υπεραξίας, που υπερβαίνει εποχές, συγκυρίες και… κατόχους.

Λες και η κληρονομιά του Ρόμπερτ Κένεντι, περνάει τη σκυτάλη από γενιά σε γενιά.

Και βρίσκεται σήμερα στα χέρια του, μοναδικού πιθανότατα ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να απαλλάξει την Αμερική από τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος