Ο Κικίλιας γράφει για “τα παιδιά της κρίσης που κατάφεραν το ακατόρθωτο στο Ρίο”

Υστερόγραφα Team
Posted on August 23, 2016, 11:31 am
0 secs
kik

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ένα κείμενο για τους Έλληνες αθλητές που θριάμβευσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μας έκαναν περήφανους.

Ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει την αυταπάρνησή τους και υπογραμμίζει ότι και ο ίδιος νιώθει “ύψιστη τιμή” που ανήκει στην οικογένεια του αθλητισμού.

Αναλυτικά το κείμενο:

“Πίσω από την Κατερίνα Στεφανίδη, τον Λευτέρη Πετρούνια, την Άννα Κορακάκη, το Σπύρο Γιαννιώτη, τον Παναγιώτη Μάντη, τον Παύλο Καγιαλή και τους άλλους αθλητές μας, υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που κάνουν όνειρα, που κοιμούνται και ξυπνούν για να ανέβουν μια μέρα στο βάθρο των νικητών, να ακούσουν τον εθνικό μας ύμνο, να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο, να κρεμάσουν στο στήθος ένα μετάλλιο.
Αυτά τα παιδιά με τους γονείς τους, τα αδέρφια, τους φίλους και τους προπονητές τους, είναι μια άλλη Ελλάδα.
Η Ελλάδα του αθλητισμού, του πρωταθλητισμού, της μάχης, των ονείρων, των στόχων, των άξιων και σίγουρα των αξιών.
Είναι αυτές οι παιδικές ψυχές που αγαπάνε άδολα ένα άθλημα και αφιερώνονται σε αυτό. Τις πιο πολλές φορές, για χιλιάδες παιδιά και μετά εφήβους, καταλήγει ένα απλό χόμπι ή απλά ο καλύτερος τρόπος να μεγαλώσουν και να μάθουν να παλεύουν, να συναγωνίζονται, να βάζουν στόχους, να κερδίζουν, να χάνουν, να μην τα παρατάνε ποτέ και βεβαίως να κάνουν φίλους, να έχουν παρέες και να ζουν στιγμές μοναδικές.
Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του στίβου, της κολύμβησης και των υπολοίπων σπόρ υπάρχουν μια στο τόσο κάποια που το ταλέντο τους, η ψυχική δύναμη, το πείσμα και η προσωπικότητά τους είναι τέτοια που τους ωθούν να κάνουν τις υπέρτατες θυσίες.
Τις θυσίες αυτές που δεν έχουν αντάλλαγμα οικονομικό, υλικό ή άμεσο.
Τις θυσίες αυτές που περνούν μέσα από τη μοναξιά του πρωταθλητή και τις ατελείωτες ώρες προπόνησης, μέσα από τις αποτυχίες, τους τραυματισμούς, τις απογοητεύσεις.
Τις θυσίες που αναρωτιέται κανείς αν αξίζουν, γιατί το τίμημα είναι υψηλό και η δικαίωση ίσως δεν έρθει ποτέ.
Αυτά τα ξεχωριστά παιδιά και μετά έφηβοι, άντρες και γυναίκες ,που στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους λιώνουν αθλητικά παπούτσια και χύνουν τόνους ιδρώτα μόνα τους με ένα όραμα, ένα όνειρο και μια ελπίδα, είναι οι Ολυμπιονίκες και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές που θαυμάσαμε αυτές τις μέρες στο Ρίο.
Είναι Έλληνες και Ελληνίδες, παιδιά της κρίσης και της Ελλάδας των παθών που ξέφυγαν από τη μοίρα που κάποιοι προδιέγραφαν για αυτούς και κατάφεραν το ακατόρθωτο. Έφτασαν στην κορυφή και μας έκαναν περήφανους!
Σε αυτούς τους νέους Έλληνες και Ελληνίδες χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί μας ξαναθύμισαν για λίγες στιγμές, για λίγες μέρες, πώς είναι η Ελλάδα να λάμπει από χαρά και συγκίνηση, πώς είναι οι Έλληνες να φουσκώνουν από υπερηφάνεια καρφωμένοι στους δέκτες τους, πώς είναι η Ελλάδα να κερδίζει, να είναι ψηλά.
Τώρα που τα φώτα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σβήνουν, χιλιάδες παιδιά στις γειτονιές της Αθήνας, στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης, στην περιφέρεια, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα συνεχίσουν να παίζουν μπάλα, μπάσκετ, να τρέχουν, να κολυμπούν.
Θα το κάνουν από αγάπη, με πάθος, θα το κάνουν γιατί είναι ο πιο ωραίος τρόπος που ξέρουν να είναι άνθρωποι, να παλεύουν, να προσπαθούν, να βάζουν στόχους, να τα καταφέρνουν.
Θα το κάνουν είτε κερδίζουν είτε χάνουν ξανά και ξανά και πάντα θα κρατούν μέσα τους ένα κρυφό όνειρο ή πόθο: να είναι αυτοί μια μέρα οι επόμενοι Ολυμπιονίκες, οι επόμενοι ήρωές μας.
Θα το κάνουν μέχρι τέλους, κι ας μη γίνουν ποτέ επαγγελματίες αθλητές, για το μεράκι, για την αγάπη.
Όλοι αυτοί είναι η αθλητική οικογένεια. Είναι πάρα πολλοί, είναι ενωμένοι, είναι ωραίοι ως άνθρωποι.
Αν θέλουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, τότε μπορούμε σιγουρα να βασιστούμε, και γιατί όχι, να αρχίσουμε από αυτά τα παιδιά.
Εγώ ένα πράγμα ξέρω. Ήταν και είναι ύψιστη τιμή που ανήκω στην οικογένεια του αθλητισμού..”

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι