Ο Καμίνης… δεν καταλαβαίνει, και θέλει να φτιάξει κόμμα (μέσα… στο κόμμα) των 28.000

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 18, 2017, 2:40 pm
2 secs

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εκτός από την εκκωφαντική νίκη της Φώφης Γεννηματά, και την επιβεβαίωση του ρηθέντος περί… όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε, σφραγίστηκε η πρώτη τόσο ηχηρή ήττα του παρασκηνιακά πανίσχυρου συστήματος Σημίτη.

Ένα σύστημα που ευθύνεται κατά συντριπτική πλειοψηφία για τα δεινά τα οποία διέρχεται η κοινωνία τα τελευταία οκτώ χρόνια των Μνημονίων, καθώς τη μοιραία 8ετία 1996-2004, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που ακολούθησε τις περίεργες εκλογές του 2000, καλλιέργησε και μεγιστοποίησε μια κουλτούρα ανηθικότητας, σήψης, διαφθοράς, αρπαχτής και μίζας. Ανοίγοντας την πόρτα για την εθνική χρεοκοπία του 2010, στα χέρια και με την υπογραφή του τελευταίου των Παπανδρέου.

Το σύστημα αυτό, που προκαλεί μέχρι και σήμερα ηθική αποστροφή, στήριξε παρασκηνιακά στις εκλογές για την Κεντροαριστερά τον Γιώργο Καμίνη. Τον απερχόμενο Δήμαρχο Αθηναίων, επί ημερών του οποίου η ιστορική πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού ξέπεσε σε μια μίζερη… γειτονιά συσσιτίων και πολιτικού χασμουρητού.

Ο Γιώργος Καμίνης ωστόσο, φαίνεται ότι… δεν επιδέχεται διόρθωσης. Δεν πήρε το μήνυμα. Ούτε εκείνος, αλλά ούτε και η αυλή που βρίσκεται γύρω του και τον αποπροσανατόλισε, ώστε να βλέπει στον καθρέφτη κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.

Σε μια αποθέωση του δήθεν και του ελάχιστου, ο Γιώργος Καμίνης επανέλαβε σήμερα ότι… έχει καταλάβει πως οι 28.000 πολίτες που τον ψήφισαν, τον παρακινούν να φτιάξει έναν αυτόνομο πολιτικό φορέα, μέσα στη μεγάλη Κεντροαριστερά που συγκροτείται.

 

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, κύριε Δήμαρχε. Απερχόμενε, ευτυχώς για την Αθήνα. Και… δεν είναι μακέτο.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος