Ο… καιρός γαρ εγγύς. Η Μιράντα Ξαφά μαζεύει υπογραφές για τον Γεωργίου (της ΕΛΣΤΑΤ)

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on December 13, 2017, 10:50 am
3 secs

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η περίπτωση της Μιράντας Ξαφά, ανήκει πλέον… με το σπαθί της, στη σφαίρα της αστικής μυθολογίας. Το διαχρονικό στέλεχος του ΔΝΤ και της αγοράς, που έγινε γνωστή για τον μοιραίο ρόλο της στη διακυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93, για τη συμμετοχή της στη χάραξη και εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που… ανέστησε νεκρούς (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τον αντιμετωπίζοντα προβλήματα υγείας Ανδρέα Παπανδρέου), επανήλθε τα τελευταία χρόνια στο εθνικό προσκήνιο.

Διατυπώνοντας απόψεις εχθρικές προς την κοινωνία, την… κοινή λογική και την πραγματικότητα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων, η Μιράντα Ξαφά απασχολεί συνήθως την επικαιρότητα, για δυο θέματα: Το πρώτο αφορά στο… πάθος της για την περαιτέρω συρρίκνωση των συντάξεων, και μια ευρύτερη ρητορική ψευδο-ελίτ, που δεν συνάδει με την ιστορική και ηθική παράδοση του τόπου μας. Το δεύτερο έχει να κάνει με το… πάθος υπεράσπισης του Ανδρέα Γεωργίου, του επίσης άλλοτε στελέχους του ΔΝΤ, ο οποίος, ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ νομιμοποίησε με την υπογραφή του, και… αθώωσε τα όργια που έγιναν από τον Γιώργο Παπανδρέου και την υπόλοιπη παλιοπαρέα, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί στα Μνημόνια. Χωρίς δικαίωμα επιλογής και διεξόδου.

Πριν από μερικές μέρες, παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου δίπλα της, η Μιράντα Ξαφά είχε αρθρώσει και πάλι… ομορφιές για τους συνταξιούχους. Χθες, “χτύπησε” μέσω Twitter για τον… λατρεμένο (της) Ανδρέα Γεωργίου. Προτρέποντας τους χρήστες των social media, να υπογράψουν σχετική αίτηση για να “σταματήσει η πολιτικά υποκινούμενη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με ανυπόστατες και εξωφρενικές κατηγορίες”.

Παραπάτω βλέπετε το σχετικό tweet, που παραπέμπει σε… μυστικισισμό και θεολογική ανάγνωση της περίπτωσης και των συμπτωμάτων της. Ο καιρός… γαρ εγγύς, που θα έλεγαν και οι γραφές.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος