Ο Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει “dream team”, με Έλλη Στάη και Μαρία Χούκλη

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on August 09, 2017, 1:45 pm
3 secs

Φαίνεται ότι οι χαμηλοί τόνοι που επέλεξε το τελευταίο διάστημα να ακολουθήσει ο Ιβάν Σαββίδης φέρνουν… ενδιαφέροντα αποτελέσματα για τον ομογενή επιχειρηματία και την επιδίωξή του να πατήσει δυναμικά πόδι στον χώρο των ΜΜΕ.

Μετά την… επική συνέντευξη στο “Πρώτο Θέμα” περί επικείμενης άλωσης του Mega, που τον έβαλε στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και αντίπαλων επιχειρηματιών, όπως της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αποτέλεσμα την εκκωφαντική ήττα του στον πλειστηριασμό για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει να… έπαθε και να έμαθε.

Έτσι, στο θέμα του Πήγασου κινήθηκε μεθοδικά και σιωπηλά στο παρασκήνιο, αποκτώντας τις εφημερίδες του Ομίλου Μπόμπολα… χωρίς αντίπαλο, και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για να κυριαρχήσει εκδοτικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο ΔΟΛ υπό τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ήδη εμφανές ότι απομακρύνεται από τους ιστορικούς δεσμούς του με το συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό, και επιχειρεί να εδραιωθεί στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Το δεύτερο “χτύπημα” Σαββίδη είχε να κάνει με την εξαγορά του “Ε”, συμφερόντων Βρυώνη, που του επιτρέπει να έχει αυτόνομη παρέμβαση στην τηλεόραση, και να μην εξαρτάται από το τι θα συμβεί στο Mega, εκεί όπου το αδιέξοδο συνεννόησης με τις πλευρές Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη δείχνει να καταδικάζει το πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι σε μόνιμη παρακμή. Αν όχι στο οριστικό λουκέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, οι στενοί συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη θέλουν να μετατρέψουν το “Ε” σε κεντρικό πυλώνα ενημέρωσης, αντικαθιστώντας επί της ουσίας το Mega, από τη στιγμή που ο ΣΚΑΪ του Ομίλου Αλαφούζου απέτυχε να καλύψει το κενό, σε επίπεδο πολιτικής παρέμβασης.

Και, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, έχουν στα πλάνα τους τη συγκρότηση μιας “dream team” στον ενημερωτικό τομέα, με τις δυο καλύτερες και πιο εμβληματικές Ελληνίδες δημοσιογράφους, την Έλλη Στάη και τη Μαρία Χούκλη.

Αμφότερες μπορούν να δώσουν άλλη πνοή στο “Ε”, και φυσικά να κερδίσουν τη μάχη απέναντι στον ΣΚΑΪ και το Star, ώστε στη συνέχεια να διεκδικήσουν μερίδιο στον πρωταθλητισμό απέναντι στον Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, και τον ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι παραπάνω σχεδιασμοί θα αρχίσουν να λαμβάνουν σάρκα και οστά, με τις σχετικές προσεγγίσεις προς τους δημοσιογράφους στους οποίους θέλει ο Ιβάν Σαββίδης να στηρίξει το τηλεοπτικό εγχείρημά του.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής