Ο Ερντογάν επισκέπτεται τη Μέρκελ, λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές

Υστερόγραφα Team
Posted on June 19, 2017, 3:37 pm
6 secs

 

[email protected]si

 

Δύο μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου ο Ερντογάν προγραμματίζει τη συνάντησή του με τη Μέρκελ.

Όπως μεταδίδουν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος Πρόεδρος θα μεταβεί στη Γερμανία στις 7 και 8 Ιουλίου, ώστε να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Η ανακοίνωση του ταξιδίου του Ερντογάν έρχεται στον απόηχο της απόφασης της γερμανικής κυβέρνησης να αποσύρει τα στρατέυματά της από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, στη νότια πλευρά της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η Γερμανία έχει σταθμεύσει στο Ιντσιρλίκ έξι αεροσκάφη επιτήρησης Tornado και ένα ιπτάμενο τάνκερ από το 2015. Μαζί με περίπου 260 στρατιώτες, παρέχοντας υποστήριξη πληροφοριών και εφοδιασμού για τις επιχειρήσεις κατά της ISIS.

Η Τουρκία είχε δηλώσει απρόθυμη να επιτρέψει σε Γερμανούς νομοθέτες να επισκεφτούν τους στρατιώτες που βρίσκονται στην αεροπορική βάση, λόγω αμφιλεγόμενων δηλώσεων, που έγιναν κατά κύριο λόγο από νομοθέτες του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke. Οι οποίοι ανακοίνωσαν δημοσίως την υποστήριξή τους στο ΡΚΚ, που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση τόσο από την Τουρκία, όσο και από τη Γερμανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με την ανωτέρω απόφαση, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD, ο εταίρος του συνασπισμού της Μέρκελ, έλαβε την σχετική απόφαση για την απόσυρση των γερμανικών στρατευμάτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Τουρκίας.

Προηγούμενες συναντήσεις μεταξύ Ερντογάν και Μέρκελ έχουν χαρακτηριστεί από τεταμένο κλίμα, επιβεβαιώνοντας το ρήγμα στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας σε μείζονα θέματα, όπως εκείνο της τρομοκρατίας.

Με θερμά φραστικά επεισόδια, όπως τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος περί «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» για να περιγράψει τις επιθέσεις που διαπράττουν τζιχαντιστικές οργανώσεις. Και τον Ερντογάν να απαντάει δημοσίως ότι η φράση αυτή «μας λυπεί βαθιά». Ένα περιστατικό που καταγράφηκε μόλις τέσσερις μήνες πριν. Κατά την επίσκεψη της Μέρκελ στη χώρα του Σουλτάνου Ερντογάν.

Αυτήν την φορά όμως θα βρίσκεται στην έδρα της, λίγο πριν την κρίσιμη μάχη και την κρίση της από το λαό. Κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για το αδιαμφισβήτητα ενδιαφέρον και μάλλον όχι… τελευταίο τετ-α-τετ τους.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι