Ο Ελευθέριος Βενιζέλος απέναντι στη σημερινή… παιδική χαρά

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on August 23, 2018, 10:00 pm
2 secs

 

Screen Shot 2016-08-23 at 1.50.46 PM

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Στη συνωμοσία της μετριότητας, που στα χρόνια του… ΓΑΠ και της υπόλοιπης παρέας έβαλε την υπογραφή της κάτω από τη χρεοκοπία της Ελλάδας, το πολιτικό σύστημα διεκδικεί, με άνεση και χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό, τα πρωτεία της ανεπάρκειας.

Φιγούρες τραγικές και μοιραίες, που υπό κανονικές συνθήκες δύσκολα θα εμπιστευόταν κάποιος με μια θέση απασχόλησης σε εργασία που θα χρηματοδοτούσε ο ίδιος, έχουν δυστυχώς δικαίωμα υπογραφής για τη ζωή μας. Και, καθώς κάθε Βουλή τα τελευταία χρόνια είναι χειρότερη από την προηγούμενη, η αβάσταχτη εθνική μελαγχολία δεν έχει θεραπεία.

Σήμερα για παράδειγμα, επέτειο μνήμης για τα γενέθλια του Ελευθερίου Βενιζέλου, αρκετοί, ξένοι προς την ιδεολογία και το ηγετικό ανάστημά του, μπήκαν στον πειρασμό να τον… μνημονεύσουν. Θέλοντας να δείξουν… τι ακριβώς; Ότι τον θυμούνται; Ότι τον τιμούν; Ότι παραδειγματίζονται από τη δική του ιστορική κληρονομιά.

Δεκτό και άφοβο το γέλιο σας. Να βάλουν τον εαυτό τους δίπλα σε ένα τοτέμ της Ιστορίας ήθελαν. Μακριά από την πραγματικότητα. Μακριά από την κοινωνία. Μακριά από την αισθητική και την ηθική.

Κατάθεση στεφάνου και γι’ αυτούς τους τραγικούς εκπροσώπους της παιδικής χαράς του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος