Ο ελέφαντας στο δωμάτιο (βοήθειά μας…)

Μάνος Οικονομίδης
Posted on July 14, 2017, 7:58 pm
2 secs

 

[email protected]

Αφορμή ήταν οι εορτασμοί στη μνήμη των μαρτύρων-σωτήρων, αλλά… ας είμαστε σοβαροί. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν περιορίζεται σε καμία θρησκευτική αφορμή, όπως σήμερα στην Πατριαρχική Μονή του Σωτήρος στο Βαλαάμ, για να βρεθεί δίπλα στον Πατριάρχη Κύριλλο.

Για να θυμίσει ότι οικοδόμησε τη δική του Ρωσία, που κυριαρχεί πλέον σε διπλωματικό επίπεδο στον πλανήτη, ξεπλένοντας τη ντροπή της εποχής Γκορμπατσόφ και Γέλτσιν, μεταξύ άλλων και κυρίως πάνω στο ισχυρό θρησκευτικό αίσθημα ενός από τους πιο περήφανους λαούς της ανθρωπότητας. Τον οποίο φυσικά κανιβάλισε η… αυταπάτη του κομμουνισμού, επί πολλές δεκαετίες.

Την ώρα που η Ευρώπη θυμόταν την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης ως εκκωφαντική διεκδίκηση των διδαχών του Διαφωτισμού για… αμφισβήτηση των πάντων, δηλαδή και (κυρίως) της θρησκείας, ο ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη… άναψε ένα κεράκι στη δική μας μακαριότητα. Και προσευχήθηκε.

Ούτε ο ίδιος άλλωστε θα περίμενε ότι, μετά από πολλά, πάρα πολλά και δύσκολα χρόνια ως ενεργός πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της τότε Σοβιετικής Ένωσης, θα έφτανε Πρόεδρος της “μικρής και ταπεινής” Ρωσίας. Θα άκουγε τους Αμερικανούς να τον κατηγορούν ότι επηρέασε το αποτέλεσμα των δικών τους προεδρικών εκλογών. Και ότι έχει εγκαταστήσει στο Οβάλ Γραφείο κάποιον… του χεριού του.

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Βοήθειά μας…

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας