Ο “ελέφαντας” (Ομπάμα) μπαίνει στο δωμάτιο (έρχεται Αθήνα) για το χρέος

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 18, 2016, 4:22 pm
1 sec
screen-shot-2016-10-18-at-4-20-28-pm

Η είδηση είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Στις 14 και 15 Νοεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα μετά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του διαδόχου του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα βρεθεί στην Αθήνα. Και μετά… στο Βερολίνο, προκειμένου να θέσει σε άλλη βάση την ανάγλη λήψης πρωτοβουλιών για το ελληνικό χρέος, στην κατεύθυνση που διεκδικεί η κυβέρνηση Τσίπρα.

Και μόνο το γεγονός ότι, ως… αναχωρητής από το Οβάλ Γραφείο, ο Μπαράκ Ομπάμα εντάσσει στη στρατηγική του μια τελευταία, αλλά ηχηρή παρέμβαση στην κατεύθυνση στήριξης της Ελλάδας για το θέμα του χρέους, δείχνει ότι η Ουάσινγκτον… το παλεύει απέναντι στη σταθερή άρνηση του Βερολίνου και του διδύμου Μέρκελ-Σόιμπλε.

Ο “προφήτης της Αλλαγής”, και πλέον δημοφιλής Πρόεδρος των ΗΠΑ από την εποχή του δολοφονηθέντος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, είναι… ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Και μπορεί ο ίδιος να μην έχει τη δυνατότητα… υπογραφής εντός των επόμενων μηνών, και επομένως η παρεμβατικότητά του να ξεθωριάζει, το μήνυμα από το ιερατείο της Ουάσινγκτον είναι ξεκάθαρο και ηχηρό.

Και, σε αντίθεση με άλλες χώρες του πλανήτη, οι ΗΠΑ… έχουν συνέχεια ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας.

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής