Ο Γιώργος… μπερδεύτηκε, και νομίζει ότι ο Σταϊνμάιερ έγινε Καγκελάριος

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on February 12, 2017, 7:15 pm

Ο άνθρωπος που υπέγραψε την καταστροφή της Ελλάδας, με την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης των Μνημονίων, και αφού νωρίτερα είχε ανοίξει το δρόμο για τη χρεοκοπία με την πολιτική που ακολουθούσε, μάλλον… μπερδεύτηκε με τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία

Ο τελευταίος των Παπανδρέου, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και επικεφαλής του Κινήματος, που εσχάτως επανεντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ που… όλοι αγαπάμε, ως συνιστώσα, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ένα θριαμβευτικό μήνυμα με αφορμή την εκλογή του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Προεδρία της Γερμανικής Δημοκρατίας.

Είναι λογικό να ενθουσιάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, αν σκεφτεί κανείς ότι, μεταξύ… σοσιαλιστών συνεννόηση και αλληλεγγύη. Μόνο που, το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γερμανία έχει αμιγώς… διακοσμητικό χαρακτήρα. Την πραγματική εξουσία την έχει ο εκάστοτε Καγκελάριος, δηλαδή σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ.

Προφανώς λοιπόν κάποιος… παραπληροφόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου, και του είπε ότι ο Σταϊνμάιερ εξελέγη Καγκελάριος. Διαφορετικά, το ενθουσιώδες μήνυμα που παραπέμπει σε προσδοκία… αλλαγής της Ευρώπης, ανήκει σε άλλη κατηγορία ειδικών για εξέταση.

Εμείς, μαζί σου πρόεδρε. Δεν φταις εσύ για τα λάθη των συνεργατών σου.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος