Ο “γιος του ταχυδρόμου” διεκδικεί την ψήφο των οπαδών της ΝΔ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on March 18, 2017, 11:15 am

Υπήρξε από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της Κεντροδεξιάς τη δεκαετία που ξεκίνησε τον νέο αιώνα. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ήταν για σειρά ετών το άτυπο “Νο2” των κυβερνήσεων Καραμανλή, με κεντρικό ρόλο στην επικοινωνιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε ωστόσο στο επίκεντρο σκανδαλολογίας, και η έξωσή του από την πολιτική ήταν μάλλον άγαρμπη, και βίαιη.

Ο “γιος του ταχυδρόμου”, όπως ο ίδιος είχε περιγράψει τον εαυτό του στη Βουλή, τότε που το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ζητούσε τη δίωξή του, έχει βρει ρόλο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας τα ηνία του ΚΠΕΕ, ενός εκ των think tank της Κεντροδεξιάς, και το παρασκήνιο επιμένει ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πού θα συμβεί αυτό; Στην Περιφέρεια Αττικής, εκεί όπου επεδίωξε να είναι υποψήφιος και στις εκλογές του 2007, ή κάπου αλλού, όπως για παράδειγμα στη Β’ Αθηνών. Όπως σημειώνουν με νόημα όσοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία αλλά και τις ιδιαιτερότητες της κομματικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, “η Περιφέρεια Αττικής δεν χωράει τον Ρουσόπουλο”, υπό την έννοια ότι η εκλογική συμπεριφορά των γαλάζιων ψηφοφόρων έχει δείξει στο παρελθόν ότι δεν αναζητούν πολιτικές υπεραξίες, σαν και αυτή που έχει να προσφέρει ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, ως εκφραστής μετριοπαθούς πολιτικού λόγου.

Η Β’ Αθηνών από την άλλη, είναι χαώδης μεν, εύκολη δε… Υπό την έννοια ότι με τις κατάλληλες στρατηγικές συμμαχίες, και με δεδομένη την αναγνωρισιμότητά του, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Αν μάλιστα καταφέρει να εκλεγεί στη Βουλή, αρκετοί… ποντάρουν τα λεφτά τους ότι θα τον περιμένει και μια θέση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με δεδομένο ότι ταιριάζει στο προφίλ και την ιδιοσυγκρασία του πολιτικού επιγόνου του μητσοτακισμού, και έχει βρει κώδικα επικοινωνίας με τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το επιτελείο του.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος