Ο Γιάννης Τζανετάκος ως πρόταση απεγκλωβισμού από το “εθνικό δράμα” με το ΕΣΡ

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on October 31, 2016, 4:59 pm
screen-shot-2016-10-31-at-3-56-18-pm

Έχει τελικά ο Σταύρος Θεοδωράκης τις… στιγμές του. Η σημερινή πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού να είναι ο Γιάννης Τζανετάκος το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου ΕΣΡ, συνιστά την πιο σοβαρή ιδέα που έχει ακουστεί, και λειτουργεί ως βαλβίδα απεγκλωβισμού από το “εθνικό δράμα” το οποίο ζούμε με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Γιάννης Τζανετάκος, καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού στο παρελθόν, υποψήφιος Υπερνομάρχης με τη Νέα Δημοκρατία, δημοσιογράφος με μακρά διαδρομή αξιοπιστίας και σοβαρότητας, και φυσικά ο πρώτος διευθυντής του Αθήνα 9.84, όταν ο Μιλτιάδης Έβερτ γκρέμισε το μονοπώλιο του ΠΑΣΟΚ στη ραδιοφωνία, είναι μια περίπτωση την οποία θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να θυμάται τα… χαζοχαρούμενα σποτάκια εις βάρος της, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002, είναι βέβαιο ωστόσο ότι η σημερινή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κουβαλάει συμπλέγματα, ώστε να αποτελέσει τροχοπέδη στο ζήτημα αυτό.

Σε συνδυασμό με την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, από τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, η πρόταση περί προεδρίας Τζαννετάκου μπορεί να δώσει λύση… εκεί που δεν το περίμενε κανείς.

Φτάνει φυσικά οι ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων, να επιθυμούν τη λύση. Αντί να σπαταλούν δυνάμεις και τον χρόνο της χώρας σε άγονες αντιπαραθέσεις που εξοργίζουν τους πολίτες.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος