Ο… γερo-Σάντερς δεν το βάζει κάτω. Θέλει τον Λευκό Οίκο…

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on January 26, 2018, 2:49 pm
0 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Από μια οπτική, είναι συγκινητικό να βλέπεις έναν άνθρωπο που έχει διανύσει δεκαετίες στην πολιτική, πολλές δεκαετίες, να συνεχίζει απτόητος, και να διεκδικεί για τον εαυτό του κορυφαίους ρόλους και αξιώματα.

Από την άλλη, δεν μπορείς παρά να…. αναρωτηθείς, για το πόσο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται η συγκεκριμένη εκδήλωση προσωπικής φιλοδοξίας, αν όχι… ματαιοδοξίας.

Ο παππούλης από το Βερμόντ, ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ήταν το μεγάλο θύμα της αναμέτρησης για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, στη μάχη του 2015-2016. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, η ίδια η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, προσπερνώντας και ποδοπατώντας κάθε έννοια ισονομίας και αντικειμενικότητας, έκανε τα πάντα για να κερδίσει το χρίσμα η Χίλαρι Κλίντον.

Ακόμη και έτσι βέβαια, ο Μπέρνι Σάντερς κατάφερε να αποσπάσει το 45% της κοινωνικής βάσης των Δημοκρατικών. Και το ιστορικό στραπάτσο της ήττας, της πρώτης γυναίκας που διεκδίκησε την Προεδρία των ΗΠΑ από έναν αυταπόδεικτα και αδιόρθωτο μισογύνη, δικαίωσε τον αγώνα του Μπέρνι Σάντερς.

Μέχρι εκεί όμως. Το 2020, ο γηραιός Γερουσιαστής του Βερμόντ, που κινείται ως ανεξάρτητος, θα είναι 79 ετών. Και, σε κάθε περίπτωση, ούτε ο ίδιος έχει το πολιτικό μέγεθος του Ρόναλντ Ρίγκαν, ούτε οι ΗΠΑ και ο πλανήτης κινούνται με ρυθμούς… 1980.

Παρά ταύτα, τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Μπέρνι Σάντερς συγκρότησε ομάδα υποστήριξης, είχε σύσκεψη κορυφής με στενούς συνεργάτες του, και θα διερευνήσει… μέχρι τέλους το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, στην αναμέτρηση του 2020.

Ευτυχώς… για όλους μας, υπάρχει ο Τζο Μπάιντεν, που πιθανότατα θα “πάρει το μάγαζι”, και ανάγκασε ήδη την Όπρα Ουίνφρεϊ να εγκαταλείψει τις σχετικές, περίεργες σκέψεις. Είναι ωστόσο εντυπωσιακό το πώς ο Μπέρνι Σάντερς… δεν το βάζει κάτω.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος