Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ μιλάει για την… ελεύθερη έκφραση

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on September 26, 2017, 5:00 am
1 sec

Η σχέση του Γενικού Εισαγγελέα και Υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, με τον Ντόναλντ Τραμπ, παραμένει… συναρπαστική.

Ο Σέσιονς ήταν από τους λίγους “διάσημους” Ρεπουμπλικανούς, που στήριξαν τον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. 

Μετά την επικράτηση Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, ο Τζεφ Σέσιονς βρέθηκε μέλος της στενής ομάδας που προετοίαζε την… έφοδο στο Οβάλ Γραφείο, και είχε λόγο και ρόλο στις επιλογές των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Ο ίδιος, ζήτησε και πήρε το υπουργείο Δικαιοσύνης, παρόλο που η συντηρητική ηχώ της πολιτικής διαδρομής του, δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για θετικές εκπλήξεις.

Οι εκπλήξεις ωστόσο συνάντησαν τον ίδιο και ήταν δυσάρεστες, καθώς το καλοκαίρι μπήκε στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου, και αρκετοί στοιχημάτιζαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα τον απέπεμπε από την κυβέρνηση.

Τελικά, ο κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στους δυο άνδρες αποκαταστάθηκε, ο Σέσιονς έσωσε τη δουλειά του, και σήμερα εμφανίζεται και πάλι σταθερός υποστηρικτής και… απολογητής του Προέδρου Τραμπ.

Κάτι τέτοιο έκανε και στο πλαίσιο ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, όταν ρωτήθηκε για τη διαμαρτυρία των παικτών του NFL, και το δικαίωμά τους στην ελεύθερη έκφραση.

Ο Τζεφ Σέσιονς το σκέφτηκε καλά, χαμογέλασε και απάντησε: “Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι από εσάς, δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης μονάχα σε έναν άνθρωπο. Και αυτός είναι ο Πρόεδρος Τραμπ”.

Τα… καλύτερα έρχονται, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς. 

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος