Ο Βορίδης επιστρέφει ως πρώτο βιολί της “Δεξιάς” (εντός της ΝΔ)

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on December 30, 2016, 4:16 pm

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς “μάζεψε” τον Μάκη Βορίδη (και άλλους) στη Νέα Δημοκρατία, πολλοί ήταν εκείνοι που εκτιμούσαν ότι ο πάλαι ποτέ επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, γνωστός δικηγόρος και ικανός ρήτορας, με ιδεολογικό κορμό και όχι… χαβαλέ στην επιχειρηματολογία του, θα εξελισσόταν πολύ γρήγορα στον κεντρικό εκπρόσωπο της “Δεξιάς”, εντός της… Κεντροδεξιάς.

Δεν είχαν άδικο… Η πολιτική υπεραξία του Μάκη Βορίδη του έδωσε πολύ γρήγορα προβάδισμα, μια σειρά ωστόσο από άστοχες επιλογές σε εσωκομματικό επίπεδο, με κορυφαία τη στήριξη στον απολιτίκ και ασπόνδυλο Απόστολο Τζιτζικώστα, τον… γκρέμισαν σε επίπεδο άτυπης ιεραρχίας.

Ποιός θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί ότι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, άτυπος “ισόβιος” υπαρχηγός του, θα γινόταν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην εποχή Μητσοτάκη, και ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης θα περιοριζόταν σε ρόλο “συμπληρώματος”…

Καθώς ωστόσο το 2016 κλείνει, ο Μάκης Βορίδης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Να “αποκαταστήσει την τάξη”, στην ισορροπία δύναμης με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της φωνασκούσας “Δεξιάς” στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, και με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις του 2017, να επιστρέφει ως πρώτο βιολί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, σε μια αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Μάκης Βορίδης θα έχει κεντρικό, πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολύ πιο κεντρικό στο σύστημα, από άλλους εκπροσώπους της Δεξιάς τάσης της ΝΔ. Διατηρώντας έτσι ακέραιες τις σκέψεις-φιλοδοξίες του για το μέλλον. Για την “μετά-Μητσοτάκη” εποχή.

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος