Ο Βενιζέλος έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ…

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 30, 2016, 8:59 am
1 sec
screen-shot-2016-11-30-at-7-51-49-am

Τα νέα δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν… Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει κόμμα. Ή τουλάχιστον, πρωταγωνιστεί σε ζυμώσεις για νέο πολιτικό φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που ουσιαστικά θα λειτουργήσει μετεκλογικά ως οι… Ανεξάρτητοι Έλληνες του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον η Νέα Δημοκρατία επικρατήσει στην κάλπη, αλλά χρειαστεί κόμμα-συμπλήρωμα για να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία.

Πόσο ρεαλιστικά ωστόσο είναι όλα αυτά; Ποιός πιστεύει σήμερα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία; Και θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές με κόμμα, είτε δικό του, είτε που θα έχει συνδεθεί απευθείας μαζί του, και το κόμμα αυτό δεν θα γνωρίσει βαριά κοινωνική αποδοκιμασία;

Είναι δε να απορεί κανείς με όσους πολιτικούς της προηγουμένης δεκαετίας, σπεύδουν να ανταποκριθούν στα καλέσματά του, και να μετατραπούν σε ομοτράπεζοι, υποτιμώντας ή και αδιαφορώντας ακόμη για το πόσο προχωρηνένη τοξικότητα εισπράττουν από τη συναναστροφή.

Γι’ αυτά όμως έχουμε καιρό μπροστά μας. Έχουμε χρόνο για να γράψει κανείς… ποιήματα για το νέο κόμμα Βενιζέλου. Στην παρούσα φάση, εκκινούμε από άλλη αφετηρία: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ. Κάτι που επεδίωκε εδώ και αρκετό καιρό.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος