Ο Βασίλης Σπανάκης κερδίζει πόντους στη ΝΔ

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on July 17, 2017, 3:19 pm
1 sec

Οι εθνικές εκλογές φαίνεται να… αργούν ακόμη, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκεται σε εξέλιξη αγώνας δρόμου, ώστε τα στελέχη του κόμματος που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα στις εθνικές κάλπες, να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή αφετηρία.

Εκ των πραγμάτων, η προσοχή στρέφεται σε εκείνους που συνθέτουν τη στενή ομάδα πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τους στενούς συνεργάτες του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι και αναμένεται να είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά.

Φυσικά, κανείς δεν τοποθετείται δημοσίως από τώρα, στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης ωστόσο παρακολουθούν με προσοχή τις δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και την παραγωγή έργου καθημερινότητας των συγκεκριμένων στελεχών.

Όπως για παράδειγμα του Βασίλη Σπανάκη, που έδωσε από την αρχή τη μάχη στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, και από τη θέση του Γραμματέα ΕΚΟ της Νέας Δημοκρατίας έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της κομματικής βάσης της γαλάζιας παράταξης.

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη με διαδρομή ετών, αλλά και υπαλληλικό προσωπικό που βρίσκεται εδώ και χρόνια στην κεντρική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, μιλούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με κολακευτικά λόγια για τον Βασίλη Σπανάκη, και την εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ως δείγμα γραφής.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιμένουν ότι, ο Βασίλης Σπανάκης θα είναι μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην αχανή και πάντα δύσκολη Β’ Αθηνών. Και στη συνέχεια, θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνικής βάσης της ΝΔ, ώστε να ενισχύσουν την πολιτική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αυριανού πρωθυπουργού.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής