Ο Αϊνστάιν, ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και το διαδίκτυο. Το Twitter… λάτρεψε τη συνέντευξη Πούτιν

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on June 07, 2018, 11:50 pm
11 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Η καθιερωμένη, πολύωρη συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν, με ερωταπαντήσεις από δημοσιογράφους και απλούς πολίτες, κυριάρχησε παγκοσμίως στα social media, κυρίως στο Twitter.

Όχι άδικα, ούτε απρόσμενα φυσικά, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος δέιχνει να βρίσκεται σε προχωρημένη φόρμα το τελευταίο διάστημα, και να ορίζει ο ίδιος την ατζέντα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από τον… Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που δεν θα συμβεί, μέχρι το… κρυπτονόμισμα Bticoin, που δεν θα χρησιμοποιηθεί, μέχρι τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ σε άλλες χώρες, τη σχέση του με τον Ντόναλντ Τραμπ, και την προσέγγιση Ρωσίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της στρατηγικής που ακολουθεί η Ουάσινγκτον. Σε μια συνέντευξη 4 ωρών και 20 λεπτών.

Η επίκληση μιας ιστορικής ατάκας του Άλμπερτ Αϊνστάιν ωστόσο, ήταν εκείνη που έκλεψε την παράσταση. “Δεν ξέρω ποιά όπλα θα χρησιμοποιηθούν στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ξέρω όμως ότι, στον Δ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα υπάρχουν μόνο πέτρες και καλάμια”, ήταν η αποστροφή την οποία χρησιμοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για να εξηγήσει σε όλους ότι, σε ένα τέτοιο τρομακτικό ενδεχόμενο, η ανθρωπότητα θα καταστραφεί.

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής