Ο… αντίπαλος-όνειρο, που θέλει να βρει απέναντί του ο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on July 20, 2018, 10:45 am
1 sec

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ, δεν το έχουν οι Ρεπουμπλικανοί, αλλά το Δημοκρατικό Κόμμα.

Οι σημαντικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ με τα πεπραγμένα της θητείας του στο Οβάλ Γραφείο, δεν εισπράττονται πολιτικά από τους Δημοκρατικούς, επειδή δεν έχει ξεχωρίσει ακόμη ο υποψήφιος που θα μπει απέναντί του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Φυσικά, μέχρι τότε έχουμε μπροστά μας τις Ενδιάμεσες Εκλογές του φετινού Νοεμβρίου για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, από το αποτέλεσμα των οποίων θα προκύψει εν πολλοίς το πολιτικό σχέδι του Δημοκρατικού Κόμματος και για την αναμέτρηση του 2020 για τον Λευκό Οίκο.

Η παραπάνω παράμετρος ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι, οι Δημοκρατικοί μοιάζουν ακόμη… χαμένοι στη μετάφραση των προσωπικών φιλοδοξιών των στελεχών τους.

Κι αν η Χίλαρι Κλίντον εκτιμάται ότι, εξαιρετικά δύσκολα θα το αποτολμήσει εκ νέου, ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Ουόρεν είναι τα άλλα τρία ονόματα που έχουν ξεχωρίσει.

Στην πραγματικότητα, οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ θεωρούν ότι, μονάχα μια υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν, θα διαμόρφωνε συνθήκες πολιτικής ανατροπής ενόψει του 2020.

Θα ένωνε την Αμερική, και θα έκλεινε τα μέτωπα των… παθών που άνοιξε και διεύρυνε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τελευταίος ωστόσο, δηλώνει ότι, το επί οκταετίας ταίρι του Μπαράκ Ομπάμα, θα ήταν ο… αντίπαλος-όνειρο που θα ήθελε να βρει μπροστά του στη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Εκτιμώντας ότι θα τον κέρδιζε εύκολα.

Αυτό φυσικά, ο Ντόναλντ Τραμπ το λέει και για τους υπόλοιπους.

Το γεγονός όμως ότι, εστιάζει πλέον στον Τζο Μπάιντεν, δείχνει ότι… μάλλον ανησυχεί ήδη.

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής