Ο άνθρωπος που έχασε από τον Ομπάμα την Προεδρία των ΗΠΑ, έσωσε το Obamacare

Μάνος Οικονομίδης
Posted on July 28, 2017, 3:46 pm
3 secs

 

[email protected]

 

Η ευρεία κοινωνία, όπως συμβαίνει συνήθως, έμαθε τον Τζον ΜακΚέιν εσχάτως, στη σκιά της συγκινηματικής μάχης που δίνει, μετά την επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού όγκου από τον εγκέφαλο.

Ο βετεράνος Γερουσιαστής από την Αριζόνα ωστόσο, έρχεται από πολύ μακριά. Μαχητής βέβαια ήταν πάντοτε. Όταν υπήρξε αιχμάλωτος πολέμου από τους Βιετκόγκ για έξι χρόνια, και φυσικά στη συνέχεια της προσωπικής διαδρομής του, όταν κατάφερε να κερδίσει και να εδραιώσει τη θέση του στην ελίτ της χώρας στην οποία χαίρεσαι να παρακολουθείς την πολιτική.

Ο Τζον ΜακΚέιν, 81 ετών πλέον, έγινε και πάλι το πρόσωπο της ημέρας, όταν με τη δική του κυρίως ψήφο, διεσώθη στη Γερουσία το σύστημα περίθαλψης και υγειονομικής φροντίδας Obamacare. Χάρη στη δική του “ανταρσία” από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, το Obamacare… σεργιανίζει ακόμη ανάμεσά μας.

Το χιούμορ της Ιστορίας προφανές. Το πολιτικό “παιδί” του Μπαράκ Ομπάμα, το διέσωσε ο άνθρωπος που το 2008 έχασε την Προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Ομπάμα, ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Τότε βέβαια, κανείς δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον “προφήτη της Αλλαγής”. Ο δε ΜακΚέιν τα πήγε περίφημα στην κάλπη, με την πληθυντικά αξιοπρεπή επίδοση του 46%.

Από την καρδιά των Αμερικανών δεν βγήκε ποτέ. Πλέον, εξασφάλισε ότι… δεν θα βγει ούτε και στο μέλλον.

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας