Ο Άδωνις σήκωσε τη σημαία της μετωπικής με ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ

Υστερόγραφα Team
Posted on December 16, 2017, 3:30 pm
19 secs

 

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας,

βουλευτή Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, καλή επιτυχία στο 11ο Συνέδριο. Και να συγχαρώ και τον Πρόεδρο του Συνεδρίου, τον κ. Χατζηδάκη, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια με τα προ-συνέδρια, με τη συμμετοχή των πολιτών, με τις ερωταπαντήσεις, δείχνει μια Νέα Δημοκρατία η οποία αλλάζει.

 

Αλλά μια και είμαστε εδώ, κυρίες και κύριοι, νομίζω αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια αποτίμηση του ποιοι είμαστε αυτοί που σας ζητάμε την ψήφο για να εφαρμόσουμε αυτό το πολυποίκιλο κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Και θα μου επιτρέψετε μερικές μόνο πολύ μικρές πινελιές για το παρελθόν. Άκουσα και τους εκπροσώπους των Κομμάτων και αυτά που ελέχθησαν με πολύ μεγάλη προσοχή.

 

Κοιτάξτε να δείτε. Όταν λένε στα κανάλια ή ακούτε στη Βουλή τους πολιτικούς μας αντιπάλους, κυρίως τον κ. Τσίπρα, να λέει και να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για όσα έχουν συμβεί στη χώρα, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι αυτή είναι μια τεράστια συκοφαντία. Η Νέα Δημοκρατία φυσικά έχει κάνει και αυτή τα δικά της σφάλματα. Αλλά πάντοτε υπήρξε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Όλες οι μεγάλες επιλογές της χώρας έχουν τη σφραγίδα της δικής μας παρατάξεως. Και δεν θα πάω πίσω, δεν θα πάω στον αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο πώς μας έβαλε στην Ευρώπη, όταν φώναζαν από κάτω «Ε.Ο.Κ. και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο», αυτοί που μετά έκαναν την πρώτη κωλοτούμπα της εποχής.

 

Θα πάω στα πιο πρόσφατα. Και θέλω λίγο την προσοχή σας σε αυτό, γιατί το ακούω συνέχεια και τρελαίνομαι. Μας κατηγορεί ο κ. Τσίπρας, «Εσείς, που καταστρέψατε την Ελλάδα, που εξαιτίας σας χάθηκε το 25% του Α.Ε.Π. και έφτασαν οι άνεργοι στο ενάμιση εκατομμύριο».

 

Ουδέν ψευδέστερο τούτου. Πρέπει όλοι οι Νεοδημοκράτες όποτε ακούτε αυτό το επιχείρημα να εξεγείρεστε. Ποια είναι η ιστορική πραγματικότητα;

 

Την Τετάρτη, μεθαύριο, στο ΕΒΕΑ, ο Γιάννης Παπαθανασίου παρουσιάζει ένα βιβλίο. Μέσα στο βιβλίο αυτό υπάρχουν τα οικονομικά στοιχεία του 2009 και της συμφωνίας που είχε η Κυβέρνηση Καραμανλή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα τα οποία έπρεπε να πάρει τότε η ελληνική οικονομία. Τι έγινε; Έγιναν εκλογές. Και εκεί συγκρούστηκαν δύο απόψεις. Η μία άποψη από τον τότε υποψήφιο Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που είπε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση και πρέπει να πάρουμε μέτρα, αλλιώς θα βρεθούμε στη χρεοκοπία, και η άλλη πλευρά που υποσχέθηκε στον κόσμο λαγούς και πετραχήλια, με το γνωστό τότε σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν».

 

Τι έγινε μετά από την ήττα μας στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009; Άρχισε ο κ. Παπανδρέου να μοιράζει λεφτά. Τι είχε αυτό ως αποτέλεσμα; Να ανεβούν τα spread, να βγούμε από τις αγορές και να βρεθούμε στο Μνημόνιο. Δεν ήταν όλα ρόδινα πριν, προσέξτε. Αλλά αν δεν είχαν ληφθεί αυτές οι καταστροφικές αποφάσεις η Ελλάδα δεν θα είχε βρεθεί στις 6 Μαΐου το ’10 στη χρεοκοπία. Αυτή είναι η αλήθεια.

 

Με το που χρεοκοπούμε αρχίζει η πτώση του ακαθαρίστου εθνικού μας εισοδήματος και πράγματι τη διετία ’10 – ’12 χάνεται το 25% και η ανεργία φτάνει στο 28%.

Τότε αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας ξανά η Νέα Δημοκρατία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Και τι έγινε τότε; Παραλάβαμε μια οικονομία που είχε χάσει το 25% του Α.Ε.Π. από το σημείο που εμείς την είχαμε παραδώσει στον αμέσως προηγούμενο. Και στα 2,5 χρόνια που έγινε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τι πετύχαμε; Πετύχαμε η ανεργία να αρχίζει να αποκλιμακώνεται και να αποκλιμακώνεται σταθερά από το 28% στο 25% χωρίς να έχουμε την αλλαγή του μείγματος όπως είναι σήμερα όπου κυριαρχεί η μερική απασχόληση από την κύρια απασχόληση. Και το κυριότερο, παραλάβαμε μια οικονομία σε ύφεση και την παραδώσαμε στην πρώτη, την πρώτη σε οικονομία ανάπτυξη της ευρωζώνης. Την ώρα που η Κυβέρνησή μας έδινε τη σκυτάλη στον Αλέξη Τσίπρα η Ελλάδα είχε την πρώτη οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

 

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παραδώσαμε τη σκυτάλη και τρέχαμε πρώτη στη σκυταλοδρομία και σήμερα μας έχουν πάει στην τελευταία θέση. Άρα, ούτε για την πτώση του 25% του Α.Ε.Π. ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία, αντιθέτως η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε με την ανάπτυξη που παρέδωσε να ανεβαίνει ξανά το ακαθάριστο εθνικό μας προϊόν, ούτε για την ανεργία που μας κατηγορούν ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία καθότι την παρέδωσε στο 8% και την παρέλαβε στο 28%.

 

Και πάμε τώρα στο μείζον. Αυτή την εβδομάδα έχουν συμβεί δυο γεγονότα κύριε Πρόεδρε που δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να τα αφήσει ασχολίαστα.

 

Το πρώτο και κυριότερο γιατί έχει και θεσμικό μανδύα είναι αυτό που συνέβη στη Βουλή προχθές όταν ο Πρόεδρος της Βουλής, προσέξτε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης ήρθε στη Βουλή των Ελλήνων και είπε τα εξής. Είπε ότι η τρόικα, με συγχωρείτε τώρα τη λένε θεσμούς, ξέρετε οι δυο αλλαγές που έχει πετύχει η Κυβέρνηση Τσίπρα στην Ελλάδα, δυο αλλαγές έχει πετύχει, η πρώτη να μετονομαστεί η τρόικα σε θεσμούς και η δεύτερη αντί να τους καλούμε στα υπουργεία και να τους κερνάμε έναν ελληνικό καφέ να τους πληρώνουμε σουίτα στο Χίλτον. Καμία άλλη αλλαγή δεν έχουν πετύχει.

 

Λέει λοιπόν ο κ. Βούτσης κάτι συνταρακτικό. Την Κυβέρνηση Σαμαρά την έριξε η τρόικα και η τρόικα σήμερα για τους δικούς της σκοπούς στηρίζει την Κυβέρνηση Τσίπρα. Μα εγώ να το έλεγα θα είχε βγει ο Τσίπρας να με υβρίζει τρία 24ωρα. Και όμως το είπε ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή των Ελλήνων. Για να το δούμε λίγο λογικά αυτό τι σημαίνει. Η Κυβέρνηση Σαμαρά μας είπε έπεσε από την τρόικα. Αλλά πως έπεσε, ποιο ήταν το εργαλείο για να πέσει; Δεν ήταν η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας κατά την οποία η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και Φώτης Κουβέλης καταψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Έτσι δεν έπεσε η Κυβέρνηση;

 

Άρα τι μας είπε ο κ. Βούτσης; Ότι η τρόικα είχε ως όργανο, ως χέρι, ως μέσο για να επιτύχει το πολιτικό της σκοπό τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μάλιστα αυτό το προεξέτεινε κύριε Πρόεδρε γιατί είπε ότι σήμερα η ίδια τρόικα στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τους δικούς της σκοπούς. Ποιους δικούς της σκοπούς; Το υπερταμείο για έναν αιώνα όλης της δημόσιας περιουσίας, τον κόψιμο των συντάξεων, την αύξηση των φόρων, το κόψιμο του ΕΚΑΣ και ένα σωρό άλλα μέτρα τα οποία όλοι λέμε στις παρέες μας και το έχετε ακούσει σίγουρα δεξιά και αριστερά, ότι αν ποτέ μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ελάμβανε τέτοια μέτρα θα είχε καεί η χώρα. Άρα πράγματι έχει λογική ο συνειρμός του Προέδρου Βούτση. Η τρόικα έριξε την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, την έριξε με όργανο τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κρατάει τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να ψηφίζουν αυτά τα μέτρα.

 

Και εδώ έρχεται το δικό μας χρέος να αντιστρέψουμε αυτή την πολιτική και να βγάλουμε την Ελλάδα από όλη αυτή την πλεκτάνη στην οποία έχει βρεθεί. Και έρχομαι στο μείζον. Στο Συνέδριο αυτό παρουσιάζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Κύριε Ράμφε θα με διαδεχτείτε στο βήμα, πρέπει να πω ότι είναι μεγάλη μας τιμή που είστε στο Συνέδριό μας και δική μου μεγάλη μου τιμή που μιλάω πριν από εσάς.

Εάν θα είχατε το χρόνο να μελετήσετε τις προτάσεις όπως έχουν αναλυθεί στα Προσυνέδριά μας, θα βλέπατε ότι πράγματι έχει γίνει εξαιρετικά συστηματική δουλειά. Ίσως ποτέ στον παρελθόν Κόμμα της αντιπολιτεύσεως, δεν έχει παρουσιάσει σε τόσους τομείς, τόσο εξειδικευμένες προτάσεις. Είτε για την Παιδεία, είτε για την Υγεία, είτε για την Κοινωνική Ασφάλιση, για την Άμυνα, για την Εξωτερική Πολιτική. Φυσικά για την Οικονομία, με τον τρόπο που το έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία σήμερα. Και αυτή είναι μία μεγάλη καινοτομία κύριε Πρόεδρε και πρέπει να την αναγνωρίζουμε. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ορισμένα βασικά πράγματα κυρίες και κύριοι, όσοι είμαστε στο Συνέδριο αυτό.

 

Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μονοπωλούν την κοινωνική ευαισθησία. Η δική μας Παράταξη, η λαϊκή Παράταξη, η γνήσια λαϊκή Παράταξη της Ελλάδος, σε όλη της τη διαχρονική ιστορική πορεία, υπήρχε για να βοηθάει το λαό, για να στηρίζει το λαό. Και δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά. Η Αριστερά αγαπάει το λαό στα λόγια. Εμείς αγαπάμε το λαό στα έργα. Όταν βλέπω π.χ. τον Γιώργο τον Πατούλη μπροστά μου, δεν ξέρω ότι ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα και μοίραζε φάρμακα στον κάθε φτωχό της Ελλάδος; Όταν βλέπω τον Διονύση Χατζηδάκη δεν ξέρω πώς παρέλαβε το Φάληρο και πώς το έχει κάνει σήμερα, που δεν έχει αφήσει έναν φτωχό αβοήθητο στο Φάληρο; Περιμένουμε κύριε Πρόεδρε εμείς τον Τσίπρα να μας πει να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό; Μήπως εμείς δεν ήμασταν που αρνηθήκαμε στην Τρόικα, Γιάννη Βρούτση, το κόψιμο του ΕΚΑΣ; Εσύ δεν έλεγες όχι στο κόψιμο του ΕΚΑΣ;

 

Και θυμάμαι τον κύριο Τσίπρα, κύριε Πρόεδρε, στην Βουλή των Ελλήνων, ο άτιμος είναι και θεατρικός. Τσίπρας. Προσέξτε τώρα, την προσοχή σας εδώ. «Μα αναρωτιέμαι» έλεγε ο Τσίπρας στην Βουλή, «ποιοι βουλευτές θα τολμήσουν να ψηφίσουν το κόψιμο του ΕΚΑΣ»; Και το έκοψε ο ίδιος. Δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος, είναι από άλλο πλανήτη. Λοιπόν, εμείς δεν ήμασταν αυτοί που βοηθήσαμε στη μείωση των φόρων, που διατηρήσαμε τα κοινωνικά επιδόματα; Θυμάσαι Γιάννη Τραγάκη τι γινόταν όταν κάποιος άτυχος συμπολίτης μας επί Σαμαρά βρισκόταν σε δυσκολία με τις αναθυμιάσεις, με τα μαγκάλια, είχαμε και θανάτους δυστυχώς από αυτό το θέμα; Θυμάσαι στα κανάλια που φωνάζανε για τους δολοφόνους που δίνουν λίγο επίδομα θέρμανσης; Σήμερα το επίδομα θέρμανσης, έχει πάει από τα 188 στα 37 εκατομμύρια. Τώρα όλα πάνε καλά με τα μαγκάλια. Τώρα δεν τρέχει τίποτα. Τώρα τελειώσανε οι αυτοκτονίες. Τώρα όλοι είναι ευτυχισμένοι.

 

Και προσέξτε κυρίες και κύριοι, γιατί το κυβερνητικό μας πρόγραμμα είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί και τα ερωτήματα που έχουν τεθεί να απαντηθούν με σαφήνεια από τον Συνεδριακό Σώμα. Σήμερα, κύριε Πρόεδρε, λίγο πριν ξεκινήσει το Συνέδριο ή την ώρα που ήσασταν στο βήμα, κάποιοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών, είχαν μία εκδήλωση στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, δεν ξέρω τι εκδήλωση ήταν, δεν έχω ιδέα. Την ώρα, όμως, που γινόταν η εκδήλωση, μπήκαν κουκουλοφόροι μέσα με στυλάρια, τους σπάσανε στο ξύλο. Τέσσερις φοιτητές, τώρα, είναι στο Νοσοκομείο, και μάλιστα, με βαριά χτυπήματα. Τους κλέψανε και το Ταμείο γιατί μαζεύαν κάτι λεφτά και έφυγαν. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κύριε Πρόεδρε. Λες και τα παιδιά μας πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο, όχι για να μάθουν γράμματα, αλλά κατά τον κ. Γαβρόγλου, να μάθουν με μπουνιές και με κλωτσιές το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα να αντιμετωπίζει τους κουκουλοφόρους.

 

Και πώς έφτασε η Ελλάδα να έχει αυτή την εικόνα; Που θα το ακούει και ο κύριος Λόπεζ, ο προσκεκλημένος από το εξωτερικό, που μίλησε τόσο ωραία και τον ευχαριστούμε για τα ελληνικά του. Και θα σκέφτεται, καλά, πανεπιστήμια στα οποία μπαίνουν και παίζουν ξύλο και ο Υπουργός αντί να φωνάξει την Αστυνομία, λέει ότι οι φοιτητές πρέπει να πάρουν ρόπαλα και να χτυπούν και αυτοί με ξύλο τους άλλους, για να γίνει ρωμαλέο το φοιτητικό κίνημα; Υπάρχει αυτό σε άλλο σημείο, όχι της Ευρώπης, αλλά του πλανήτη; Δεν υπάρχει, κυρίες και κύριοι. Μόνο στην Ελλάδα. Και μην κοροϊδευόμαστε, να το πούμε, γιατί και εμείς έχουμε ευθύνη, ως προς το ότι δεν το αντιμετωπίσαμε έγκαιρα κατά το παρελθόν.

 

Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτό που πρέπει, αλλά τώρα, το μεγάλο κέρδος που μας δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι μόνο ένα. Έδειξε στον ελληνικό λαό το αληθινό πρόσωπο της Αριστεράς. Έδειξε στον ελληνικό λαό ποιοι πραγματικά είναι. Και προσωπικά είμαι απολύτως βέβαιος, κύριε Πρόεδρε, ότι όταν με το καλό -όχι με το καλό, με το πολύ καλό- γίνετε μια ώρα αρχύτερα Πρωθυπουργός, οι φοιτητές μας δεν θα φοβούνται να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιό τους.

 

Και, βεβαίως, με την εφαρμογή του οικονομικού μας προγράμματος. Σωστά ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στον Χάρη Γεωργιάδη. Κωστή μου, πάντα ένας Γεωργιάδης χρειάζεται για να βάζει τα πράγματα σε τάξη, το καταλαβαίνεις αυτό. Λοιπόν, αλλά ναι, το παράδειγμα της Κύπρου είναι το παράδειγμα που πρέπει και θέλουμε όλοι να ακολουθήσουμε. Βλέπουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και τον ζηλεύουμε, γιατί κι εμείς θα θέλαμε να μπορέσουμε να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Ποιος είπε ότι μας αρέσει ο ΕΝΦΙΑ;

 

Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει η οικονομία να πάρει μπρος. Και για να πάρει μπρος, πρέπει να δημιουργηθούν δουλειές, να μειωθούν οι φόροι, να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Π.χ., εγώ όπως ξέρετε ήμουν Υπουργός Υγείας. Αυτό που ζούμε αυτή την περίοδο είναι τρέλα. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση τα τελευταία χρόνια στην Υγεία ήταν ο ΕΟΠΥΥ. Γιατί ήταν η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση; Γιατί έδωσε πρόσβαση σε όλους τους ασφαλισμένους σε όλη την Υγεία την πρωτοβάθμια, ιδιωτική και δημόσια, άνετα, ελεύθερα, με ελάχιστο κόστος. Και πάνε τώρα και χτίζουν νέα δομή, για να κάνουν καινούργιες προσλήψεις, για να ξοδέψουν πάλι τα λεφτά.

 

Κύριε Πρόεδρε, μην διστάσετε. Οι συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα στην Υγεία θα φέρουν τη λύση. Θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερα λεφτά και καλύτερη υγεία για τους πολίτες. Μην τα φοβηθείτε. Και είμαι βέβαιος ότι κρούω ανοιχτές θύρες, γιατί δεν θα τα φοβηθείτε και γι’ αυτό σας ψηφίζουμε και γι’ αυτό σας υποστηρίζουμε. Γιατί δεν θα τα φοβηθείτε.

 

Γιατί αυτά πρέπει να γίνουν. Γιατί η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Γι’ αυτό πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εκλογές. Γι’ αυτό σας καλούμε όλους σε πανστρατιά και, φυσικά, γι’ αυτό δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος στις επόμενες εκλογές. Πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λάβει την εντολή εκείνη που χρειάζεται για να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις που πρέπει, για να ξεκολλήσει η Ελλάδα από τον βούρκο.

 

Θα το κάνετε, κύριε Πρόεδρε. Σας υποστηρίζουμε, σας εμπιστευόμαστε. Καλή σας επιτυχία. Να είστε καλά.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι