Οι… χορηγοί έβγαλαν ήδη Πρόεδρο στις ΗΠΑ

Υστερόγραφα Team
Posted on October 03, 2016, 5:43 am
90

Η ανάγνωση της είδησης είναι διπλή, φυσικά, το συμπέρασμα ωστόσο δεν διαφοροποιείται αισθητά. Στην τελικη ευθεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον αρχίζει να διαμορφώνει ψυχολογία νικητή, όπως διαφαίνεται και από την εντυπωσιακή αύξηση εσόδων που κατέγραψε η καμπάνια της τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, έναν μάλλον δύσκολο μήνα για τη Χίλαρι Κλίντον, από τη στιγμή που είδε το προβάδισμα το οποίο είχε χτίσει έναντι του Ντόναλντ Τραμπ τον Αύγουστο να εξανεμίζεται, η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συγκέντρωσε περισσότερα από 154 εκατομμύρια ευρώ σε χορηγίες.

Από τα χρήματα αυτά, τα 84 εκατομμύρια τα συγκέντρωσε αυτοτελώς η καμπάνια της Χίλαρι και τα υπόλοιπα 70 το Δημοκρατικό Κόμμα, οι μηχανές του οποίου δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, και ειδικότερα μετά το Συνέδριο του Ιουλίου.

Το γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό από χορηγίες, δείχνει ότι, όσο πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όλο και περισσότεροι επώνυμοι θέλουν να ταυτιστούν μαζί της, πιθανόν επειδή εκτιμούν ότι θα πάρει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

Η άλλη ανάγνωση φυσικά είναι ότι, αρκετοί σπεύδουν να την ενισχύσουν οικονομικά, για να ενδυναμώσουν την προσπάθειά της να σταματήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή βλέπουν ότι… δυσκολεύεται.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι