Οι τρεις Ρεπουμπλικανοί που σκέφτονται να αμφισβητήσουν το χρίσμα από τον Τραμπ, στις εκλογές του 2020

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on March 13, 2018, 2:24 pm
2 secs

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Το… ιστορικό αδιανόητο επιθυμούν να κάνουν τρεις Ρεπουμπλικανοί, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020, αμφισβητώντας το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τον εν ενεργεία Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη σύγχρονη, αλλά και την… παλαιότερη πολιτική Ιστορία των ΗΠΑ, δεν συνηθίζεται ένας εν ενεργεία Πρόεδρος να αμφισβητείται από το κόμμα του, και να χάνει το χρίσμα, και επομένως το δικαίωμα να διεκδικήσει την επανεκλογή του, η περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο, έχει τις προφανείς ιδιαιτερότητές της.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, τρία γνωστά και προβεβλημένα στελέχη των Ρεπουμπλικανών, κινούνται ήδη παρασκηνιακά, για να διαπιστώσουν πόσο πρόσφορο έδαφος υπάρχει, και να σχηματίσουν μια αρχική task force για την υποψηψιότητά τους, ενόψει της μάχης των προεδρικών εκλογών του 2020.

Οι τρεις… γενναίοι είναι:

  • Ο Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2012 απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα, και διεκδικητής της έδρας της Γιούτα στη Γερουσία, στις επικείμενες Ενδιάμεσες Εκλογές του 2018.

  • Ο Τζον Κέισικ, απερχόμενος Κυβερνήτης του Οχάιο, σκληρός επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ και ο μόνος που στην προεκλογική μάχη του 2016, δεν στήριξε τον Τραμπ, μετά την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές.

  • Ο Τζεφ Φλέικ, που σε ηλικία 55 ετών, εκτιμάται ότι μπορεί να προσελκύσει τα νεώτερα κοινά, και να προβάλλει ένα διαφορετικό προφίλ σε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμη βεβαίως… δεν έχουμε καν αρχίσει.

 

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος