Οι στοχευμένες επιθέσεις του Νίκου Παππά κατά του Μητσοτάκη

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on May 22, 2017, 12:26 pm
2 secs

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έχει πυκνώσει τις τελευταίες μέρες τις επιθέσεις κατά του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συχνότητα των παρεμβάσεων δεν είναι τυχαία, όπως φυσικά δεν είναι… αμέριμνη και η στόχευση.

Ο Νίκος Παππάς, όπως επίσης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και μια σειρά από άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αναλαμβάνουν να σηκώσουν στις πλάτες τους στη στρατηγική “απαξίωσης” του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι όμως με όρους προσωπικών χαρακτηρισμών, που η εμπειρία έχει δείξει ότι καθιστούν εκ αντανακλάσεως έναν πολιτικό συμπαθή στις μάχες.

Αλλά με όρους πολιτικού αποτυπώματος, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μωσαϊκό μάλλον… ζοφερό για την πολιτική ταυτότητα και το μείγμα πολιτικής που προκρίνει ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διεκδικώντας αύριο την πρωθυπουργία.

Ο Νίκος Παππάς εστιάζει τις επιθέσεις του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δυο σημεία.

Το πρώτο, αφορά τη στάση την οποία έχει κρατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ο διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ως εκλεγμένος από την κοινωνία. Μια στάση που ο Νίκος Παππάς καταδικάζει ως “μη εθνική”, με δεδομένη τη ρητορική Μητσοτάκη και άλλων κορυφαίων στελεχών του κόμματος, περί “καταστροφής”, και για… βράχια στα οποία θα πέσει η Ελλάδα.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τις κοινωνικές καταβολές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δηλαδή, ο Νίκος Παππάς επιδιώκει να καρφιτσώσει στο πολιτικο βιογραφικό του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τον χαρακτηρισμό “νεοφιλελεύθερος”. Γιατί, μπορεί… χαριτωμένες έρευνες Ινστιτούτων Σκέψης να προσπαθούν να μας πείσουν ότι στην Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας και της ανέχειας, αυξήθηκαν οι… νεοφιλελεύθεροι, είναι ωστόσο προφανές ότι κάτι τέτοιο υπάρχει μονάχα ως ονείρωξη περιθωριακών… απομιμήσεων ελίτ.

Στη ρητορική του Νίκου Παππά, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και άλλων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θα προτίθεται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, εντός Βουλής. Στο Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός “έχει πάρει τον αέρα” του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στις κοινοβουλετικές μονομαχίες τους, επιχειρώντας συγκρίσεις με την υπεροχή του Κώστα Καραμανλή έναντι του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο μετά τις εκλογές του 2004.

Και πάνω σε αυτή τη βάση συμπερασμάτων θα οικοδομήσουν τη στρατηγική τους για ανάκαμψη. Με φόντο τις εκλογές του 2019.

 

 

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής