Οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στην ΕΡΤ

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on June 26, 2017, 8:19 pm
0 secs

Η αποχώρηση του Λάμπη Ταγματάρχη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΡΤ, και η προσωρινή αντικατάστασή του από τον πρόεδρο Διονύση Τσακνή, αποτελούν τον πρόλογο των μεγάλων αλλαγών που έρχονται στο Ραδιομέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, κεντρική στόχευση αποτελεί η επιδίωξη να αρχίσει η ΕΡΤ να… τρέχει σε άλλους ρυθμούς, και να λειτουργήσει σε περισσότερο ανταγωνιστικά πρότυπα, αξιοποιώντας και την προεργασία που έγινε τον προηγούμενο χρόνο, όταν, τόσο τα δελτία ειδήσεων όσο και μια σειρά από εκπομπές, επέτρεψαν στην κρατική τηλεόραση να ξαναμπεί στο κάδρο των μετρήσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση δείχνει και η σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, που αναφέρει ότι ζητήθηκε από τους Γενικούς Διευθυντές να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ: “Οι Γενικοί Διευθυντές θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι το πέρας της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Σε συνέχεια της ως άνω απόφασης θα ζητηθεί και από τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων της ΕΡΤ να πράξουν το ίδιο”.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής