Οι πρόβες… επαναστατικής γυμναστικής, ενόψει μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on December 12, 2017, 3:15 pm
1 sec

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Το πρωινό… χάπενινγκ των στελεχών του ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ, με την αναγραφή συνθημάτων για την υπεράσπιση της κοινωνίας, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από αντίστοιχες δράσεις ακτιβισμού, που εν πολλοίς λειτουργούν ως εικόνες από το μέλλον.

Στην περίπτωση του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΚΚΕ, συμπαγούς και συνεπούς ως προς τα αντι-ταξικά χαρακτηριστικά του, δεν μπορεί κανείς να προσάψει το παραμικρό. Το Κομμουνιστικό Κόμμα και οι συνδικαλιστές του ήταν… πάντα εκεί, και στα χρόνια του Μνημονίου, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, για να καυτηριάσουν τυχόν απόπειρες απαξίωσης και περαιτέρω φτωχοποίησης της κοινωνίας.

Είναι αλήθεια ότι, με την εξαίρεση του ΠΑΜΕ, στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα, τέτοιου είδους αντιδράσεις έχουν περιοριστεί αισθητά. Όλοι άλλωστε έχουμε ακούσει και διαβάσει το… πονηρό επιχείρημα, ότι με τη σημερινή κυβέρνηση οι δανειστές έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, καθώς οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι ανεπαίσθητες, σε σχέση με όσα προωθεί η κεντρική διοίκηση.

Φανταστείτε λοιπόν τι… θα δούμε στους δρόμους, με μια αυριανή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν οι σχετικές πρόβες έχουν ξεκινήσει από σήμερα. Πρόβες… επαναστατικής γυμναστικής, φυσικά.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής