Οι… περαστικοί δεν έσωσαν τον Καμίνη, ο οποίος καταστράφηκε (και) από την ταύτιση με Σημίτη

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 13, 2017, 1:27 pm
3 secs

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η παταγώδης αποτυχία του Γιώργου Καμίνη στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παραμέτρους της κάλπης της 12ης Νοεμβρίου.

Όχι επειδή ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων ήταν το φαβορί. Δεν ήταν. Οι περισσότεροι ωστόσο θεωρούσαν ότι, θα ήταν εκείνος ο οποίος θα περνούσε στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας μια ξεκάθαρα διαφορετική πολιτική ατζέντα.

Οι θιασώτες της παραπάνω εκτίμησης, επένδυαν την πρόβλεψή τους στη στήριξη του Γιώργου Καμίνη από το σύστημα Σημίτη, από το οποίο άλλωστε και προέρχεται ο ίδιος. Τον στήριζαν επιπλέον διάφοροι, κατά δήλωσή τους… “φιλελεύθεροι”, μέσω των social media, με καταγεγραμμένη διαδρομή “περαστικού” από το πολιτικό σύστημα, η πλειοψηφία των οποίων έχει ομολογήσει δημοσίως ότι συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας το 2015-2016, και φυσικά είχε ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτή τη φορά, οι… περαστικοί δεν έφταναν για να αλλάξουν τα δεδομένα. Ίσως επειδή, όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί, το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο… σοβαρό μαγαζί από τη Νέα Δημοκρατία. Και δεν επιτρέπει σε “ξένα σώματα” να παρεμβαίνουν τόσο δραματικά και καθοριστικά, ώστε να αλλάξουν το dna του.

Όσο για την ταύτιση με τον Κώστα Σημίτη, αποδείχτηκε μοιραία και καταστροφική. Το legacy της περιόδου του πρώην πρωθυπουργού έχει γκρίζα χρώματα, και η απουσία κοινωνικών παραστάσεων και αποτυπώματος, στέρησε από τον μάλλον άχρωμο, απερχόμενο Δήμαρχο Αθηναίων, τη δυνατότητα να πείσει ότι είναι αυτόφωτος.

Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί, ο Γιώργος Καμίνης μένει χωρίς ρόλο. Και χωρίς μέλλον…

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής