Οι καταστάσεις αλλάζουν… (Ντόρα μου)

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on January 15, 2018, 7:27 pm
1 sec

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Την παραπάνω φωτογραφία ανέβασε η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media, με το… αυτοτρολάρισμα που συνοδεύει κάθε ευφυή άνθρωπο.

“Το φλουρί της βασιλόπιτας του γραφείου για το 2018, μετά από πολλά χρόνια έπεσε στην εικονιζόμενη! Καλή μας χρονιά!”, έγραψε το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς. Μια Ντόρα, η οποία εξελίχτηκε περίπου σε μάρτυρα της βαρβαρότητας της πολιτικής και της μιζέριας που συνοδεύει μηχανισμούς και δολοπλοκίες, καθώς έχασε το 2009 την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά, με την Κεντροδεξιά να συρρικνώνεται έκτοτε και μέχρι σήμερα στον ιστορικά μικρότερο αριθμό ψήφων που είχε κερδίσει ποτέ σε εκλογές. Αλλά και καθώς είδε τον αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς το δικό της ηχηρό αποτύπωμα, να γίνεται τελικά εκείνος πρόεδρος της παράταξης της οποίας κάποτε ηγήθηκε ο πατέρας τους.

Όπως έλεγε και ο μακαριστός Χριστόδουλος… “οι καταστάσεις αλλάζουν”. Δυστυχώς, όχι πάντα προς το καλύτερο. Το φλουρί που κέρδισε η Ντόρα Μπακογιάννη, ως αναστροφή της τύχης, έρχεται να μας θυμίσει πόσο άτυχη ήταν η Κεντροδεξιά που τη στερήθηκε στην ηγεσία της. Όπως θα τη στερηθεί και μια αυριανή κυβέρνηση του αδελφού της, σύμφωνα με τη σχετική, δημόσια ρητή δέσμευση του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος