Οι εσωκομματικές παρενέργειες στη ΝΔ, μετά την ήττα Αναστασόπουλου στον ΔΣΑ

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on December 05, 2017, 3:15 pm
1 sec

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε διαχρονικά ως παράταξη… ανάδελφη. Στο εσωτερικό της λειτούργησαν και λειτουργούν πληθυντικές ομάδες, με πολιτικές, ιδεολογικές και προσωπικές αναφορές, που τις περισσότερες φορές αναλίσκονται σε… εμφυλίους, με αποτέλεσμα να χάνουν τη μεγάλη εικόνα.

Αυτό συνέβη στις πρόσφατες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, όπου ένας νέος δικηγόρος, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, υπέστη βαριά ήττα από τον έμπειρο Δημήτρη Βερβεσό, παρόλο που… θεωρητικά είχε στο πλευρό του την “όλη Κεντροδεξιά”.

Τον Δημήτρη Αναστασόπουλο, τον οποίο επέλεξαν και στήριξαν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και κεντρικά πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού του Μοσχάτου, στήριξαν στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης του ΔΣΑ, οι Φώτης Κωτσής και Νίκος Κουτκιάς, επίσης προερχόμενοι από τον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς.

Δίπλα στον ηττημένο για την προεδρία του ΔΣΑ ωστόσο, βρέθηκαν και σημαντικά πολιτικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και τέως ευρωβουλευτής, με ισχυρά ερείσματα στη νεολαία και αφετηρία το καραμανλικό στρατόπεδο. Η Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας, προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά,η οποία έχει ανοίξει ενδιαφέρουσα περπατησιά στη Β’ Αθηνών. Και η Όλγα Κεφαλογιάννη, το πιο δημοφιλές πρόσωπο της Κεντροδεξιάς, όπως καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις, πετυχημένη υπουργός Τουρισμού, άλλοτε συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, που στη συνέχεια βρήκε κοινό βηματισμό με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος στηρίχτηκε ακόμη σε μια σειρά από γνωστά και έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον συνδικαλιστικό χώρο, όπως τον Θανάση Παυλόπουλο και τον Στάθη Σταθόπουλο, ενώ έτρεξε και μια εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια, με σχετικά σποτ, αλλά και με σημαντική παρουσία στα ΜΜΕ, στην τηλεόραση και σε εφημερίδες.

Η “επένδυση” στον Δημήτρη Αναστασόπουλο ήταν μεγάλη, απέναντι στον “ελέφαντα στο δωμάτιο”, που ήταν για τον ΔΣΑ ο Δημήτρης Βερβεσός. Η μάχη χάθηκε. Και, όπως συμβαίνει συνήθως στην… ανάδελφη Κεντροδεξιά, από χθες εκτοξεύονται εσωκομματικές βολές, με στόχο όσους στήριξαν τον Δημήτρη Αναστασόπουλο, χωρίς να έρθει το ευκταίο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία αποτέλεσμα.

Η συνέχεια αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής