Οι δικηγόροι ψήφισαν πρόσωπο, και όχι κόμμα. Θριαμβευτική εκλογή Βερβεσού στον ΔΣΑ, με 57%

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on December 04, 2017, 9:52 pm
0 secs

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών υπερβαίνει τα στενά πολιτικά όρια, και εκλέγει τον πρόεδρό του, στη βάση της προσωπικότητας του υποψηφίου, και όχι της κομματικής γραμμής.

Έτσι, μετά τον Βασίλη Αλεξανδρή, που στις εκλογές του 2014 έκανε… πάρτι με αντίπαλο τον Γιάννη Αδαμόπουλο, στις φετινές εκλογές, ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρτητος, επικράτησε θριαμβευτικά του Δημήτρη Αναστασόπουλου, ο οποίος είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Το ιστορικό στέλεχος του ΔΣΑ, με μακρά συνδικαλιστική διαδρομή πήρε ποσοστό 57%, έναντι 43% του Δημήτρη Αναστασόπουλου, τον οποίο στήριξαν στον δεύτερο γύρο οι επίσης προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία, Φώτης Κωτσής και Νίκος Κουτκιάς.

Στον πρώτο γύρο, ο Δημήτρης Βερβεσός είχε συγκεντρώσει 26%, και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 17%, η μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, είχε δημιουργήσει προσδοκίες ανατροπής υπέρ του δεύτερου, στο πλευρό του οποίου στάθηκαν και κορυφαία “γαλάζια” στελέχη, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Νίκη Κεραμέως και ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι οι δικηγόροι της Αθήνας γύρισαν την πλάτη τους στη συνδικαλιστική αναμέτρηση, με την αποχή να αγγίζει το εντυπωσιακό 58%!.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής