Οι δικηγόροι του Κτηματολογίου καταγγέλουν τον Σταθάκη για “παράνομη και αντισυνταγματική αντιμετώπιση”

Υστερόγραφα Team
Posted on January 12, 2018, 1:36 pm
1 sec

 

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Οι 63 δικηγόροι της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» (ΕΚΧΑ Α.Ε.) καταγγέλλουν την πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική αντιμετώπισή τους, καθώς μάλιστα είναι οι πρώτοι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα που απολύονται.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι στο σχέδιο νόμου για τη σύσταση του Οργανισμού Ελληνικού Κτηματολογίου προβλέπεται η μεταφορά όλου του προσωπικού, πλην των 63 δικηγόρων που υπηρετούν σήμερα στην εταιρεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι είναι οι πρώτοι εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα που απολύονται.

Όλα αυτά διαδραματίζονται, ενώ «την αναγκαιότητα της επιστημονικής συνεισφοράς τους για την ολοκλήρωση του έργου έχουν υπογραμμίσει τόσο ο πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και παράλληλα σύμβουλος της Επικρατείας (ΣτΕ), διορισθείς από τον ίδιο τον υπουργό Περιβάλλοντος, όσο και τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας».

Ακόμη, καταγγέλλουν, «την πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική αντιμετώπισή τους και δεσμεύονται ότι θα συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους τόσο για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους, όσο και για τη διασφάλιση της ιδιοκτησίας κάθε Έλληνα πολίτη, αλλά και για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας».

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι