Οι δημοσκόποι προβλέπουν “δαγκωτό” Μακρόν στη Γαλλία. Υποψιάζεστε… ποιά χαμογελάει

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on February 01, 2017, 5:12 pm

Φυσικά και ο τίτλος σας καλύπτει πλήρως, ώστε να μην χρειαστεί να διαβάσετε κάτι περισσότερο, Δώστε όμως… μια ευκαιρία στην υπογράφουσα. Είναι άλλωστε συναρπαστικό να βλέπεις την επιμονή όλων αυτών των… χαριτωμένων, που εξακολουθούν να διακρίνονται από κοινωνική τύφλωση, και αδυνατούν να διαβάσουν το μέλλον με όρους ρεαλισμού.

Οι δημοσκοπήσεις, που πήραν στον λαιμό τους τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και τη… Χίλαρι Κλίντον, ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά με θέρετρο επιχειρήσεων τη Γαλλία, και τις επικείμενες προεδρικές εκλογές της άνοιξης.

Στον απόηχο λοιπόν του σκανδάλου Φιγιόν, που ταπείνωσε την ηθική υπόσταση του υποψηφίου της Κεντροδεξιάς, οι δημοσκοπήσεις βάζουν από τώρα στοίχημα ότι, ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, χάνει καθαρά στον πρώτο γύρο από τη Μαρίν Λεπέν, στον δεύτερο γύρο ωστόσο την κερδίζει με περίπατο, φτάνοντας στο 65%.

Συγκρατήστε το σημείωμα, για να γελάμε όλοι μαζί στον δεύτερο γύρο. Με την ελπίδα ότι δεν θα γελάει και η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, η οποία ήδη χαμογελάει. Ίσως επειδή γνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ηττηθεί από έναν κεντρογενή πολιτικό.

Μια υποψία που οι δημοσκοπήσεις δεν θα την αντιληφθούν εγκαίρως, παρά μόνο στη… νεκροψία της κάλπης.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος